17 Aralık 2020 Perşembe

MİT’in kazı yaptırdığı eve şimdi de defineciler dadandı

Tarsus’ta Kasım 2016’da başlayıp kamuoyuna bilgi verilmeden MİT gözetiminde bir yıl kazı yapılan alanı şimdi de defineciler mesken tuttu, mahalleli tedirgin.

BOLD– Mersin’in Tarsus ilçesinde, MİT ve özel harekât 13 Kasım 2016 – 3 Kasım 2017 tarihleri arasında kazılar yürütülen gizemli evden dolayı 82 Evler Mahallesi sakinleri bugünlerde yine tedirgin. Mahalleliye göre, eve girip çıkan ve mahalleden olmayan bazı kişiler yine kazı yapıyor.

NE OLMUŞTU?

Tarsus 82 Evler Mahallesi’ndeki bir evde Ankara’da oluşturulan 20 kişilik özel ekip tarafından başlatılan bir kazı, MİT ve özel harekat polisleri gözetiminde bir yıl boyunca kazı yapılmıştı. Kazıda “ St. Paul’ün İncili ve Kral Dakyanus” hazinesinin arandığı gibi iddialar dile getirilse de kazıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı.

3’üncü derece arkeolojik SİT alanında yer alan evdeki kazıyla ilgili olarak çalışmaların bitmesinden bir gün önce düzenlenen 2 Kasım 2017 tarihli uzman raporunda ise, “1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası, etütlük durumda seramik parçaları haricinde envanterlik nitelikte taşınır- taşınmaz kültür varlığına rastlanmadığı” belirtilerek konu kapatılmıştı. Aradan geçen üç yıl boyunca da söz konusu gizemli kazıyla ilgili hiçbir bilgi verilmedi.

EVLERDE ÇATLAK OLUŞAN MAHALLEDE DEFİNECİ PANİĞİ

Üç yıl önce çokça konuşulan gizemli ev yeniden gündem oldu. Mahallelinin iddialarına göre eve şimdi de defineciler dadanmış durumda. Kazı yapılan evin yanında yaşayan Müzeyyen Atasever, “Kazıyı bitirip gittiler, şimdi korku içinde yaşıyoruz. Evimizde çatlaklar oluştu. Can güvenliğimiz yok. Terk edilen eve zaman zaman gelen kişiler var. İçeride hala kaçak definecilerin kazı yaptığını düşünüyoruz. Girip çıkanları komşularımız görmüş. Biz de şüpheli birilerini gördüğümüzde polisi arıyoruz. Buraya güvenlik istiyoruz.” sözleriyle yardım çağrısında bulundu.

Mahalle muhtarı İsmet Altunkanat da kazı yapılan sokaktaki evlerde çatlaklar oluştuğu için birçok kişinin taşındığını, şimdi de gelen giden kimliği belirsiz kişilerden dolayı huzursuzluk baş gösterdiğini belirtti. Muhtar’ın ifadesine göre çatlak oluşan evler için vatandaşlara herhangi bir yardım da yapılmamış.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder