18 Aralık 2020 Cuma

ABD’den Moderna’nın aşısına da yeşil ışık

ABD Gıda ve İlaç Dairesi Danışma Kurulu, Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği aşıdan sonra Moderna’nın aşısının kullanımını da tavsiye etti. FDA’nın kısa süre içinde Moderna’nın aşısına onay vermesi bekleniyor.

BOLD – Pfizer ve BioNTech’in aşısına onay veren ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Moderna’nın aşısını da tavsiye etti. FDA Danışma Kurulu, Moderna’nın koronavirüsü aşısının acil kullanımını büyük çoğunlukla onayladı.

BİR KİŞİ ÇEKİMSER KALDI

Kurul, aşının faydalarının 18 yaş ve üstü kişilerde risklerinden daha ağır bastığını 0 karşı 20 oyla onaylarken, 1 çekimser oy kullanıldı. Geçtiğimiz hafta aynı heyet Pfizer ve BioNTech’in aşısını desteklemiş, bir gün sonra da FDA acil kullanım yetkilendirmesi vermişti.

ACİL KULLANIM ONAYI VERİLECEK

FDA Başkanı Stephen Hahn, FDA’nın Moderna’nın Kovid-19 aşı adayı için acil kullanım onayı vermeye yönelik hızla çalışacağını açıkladı. Hahn’ın açıklamalarının ardından Financial Times, FDA’nın Moderna’nın aşı adayının acil kullanımını onaylamaya karar verdiğini bildirdi. Financial Times’ta yer alan ve konuya yakın kişilere dayandırılan habere göre, acil kullanım onayı kısa süre içinde verilecek.

Tayyip Erdoğan yeni ‘Çözüm Süreci’ne cesaret edebilir mi?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder