19 Aralık 2020 Cumartesi

Ahmet Davutoğlu: Çıplak arama Türkiye’nin yüzkarasadır

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Uşak Emniyetinde 30 üniversite öğrencisi ile cezaevlerinde kadınlara yapılan çıplak aramaya sert tepki gösterdi. Davutoğlu, “Çıplak arama yüz karasıdır. AK Parti sözcülerinin bu konu takındıkları tutum üzüntü vericidir. 28 Şubat’ta da birçok zulmü o zaman ki yöneticiler reddediyordu” dedi.

BOLD – Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından sosyal medyada tanıkların anlattığı cezaevlerindeki çıplak aramaya yayınladığı videoyla tepki gösterdi.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Uşak Emniyetinde kadın üniversite öğrencilerinin çıplak arandığı iddiasını gündeme getirmesinin ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı videoyla çıplak aramaya tepki gösterdi.

Davutoğlu,  “Çıplak arama yüz karasıdır. Suçlu olarak cezasını hapishanede çekebilir ama bir kadın hapishanede çıplak muayene edilemez. Nokta” ifadesini kullandı. AKP Genel Başkanvekili Özlem Zengin’in “Türkiye’de çıplak arama yoktur” sözlerini eleştiren Davutoğlu, “Bizzat bunu yaşadığını söyleyen kadınların videosunu izledim. Bütün o kamera kayıtları incelensin diyor. Şimdi birisine bir suç isnat ettiğinizde o kişinin ifadesine önem verip ‘yok böyle bir şey’ demek kolaydır. AK Parti sözcülerinin bu konu takındıkları tutum üzüntü vericidir. 28 Şubat’ta da birçok zulmü o zaman ki yöneticiler reddediyordu” dedi.

Davutoğlu’nun sosyal medyadan yayınladığı açıklaması şöyle:

BİR KADIN ÇIPLAK ARANAMAZ NOKTA!

“İnsan onuru esastır ama insan onuru için de kadınların onuru esastır. Kendi kadınlarının onuruna sahip çıkamayan bir toplumun, demokratik kültür oluşturması mümkün değildir! Sayın Cumhurbaşkanı kimsesizlerin sahibiyse önce o kadınları alıp dinlemelidir. Çıplak arama yüz karasıdır. Ne siyasi düşüncede olduğu ne olduğu beni hiç ilgilendirmiyor, geçmişte ne yaşadıkları da beni hiç ilgilendirmiyor. Hatta suçlu olup olmadığı da ikinci meseledir. Suçlu olarak cezasını hapishanede çekebilir ama bir kadın hapishanede çıplak muayene edilemez. Nokta.

KADINLARIN VİDEOSUNU İZLEDİM

Bizzat bunu yaşadığını söyleyen kadınların videosunu izledim. Bütün o kamera kayıtları incelensin diyor. Şimdi birisine bir suç isnat ettiğinizde o kişinin ifadesine önem verip ‘yok böyle bir şey’ demek kolaydır. Peki mağdur olanın ifadesine yine aynı derecede değer vermiyorsunuz? O da diyor ki ‘bu var’. O zaman yapacağınız iş çok açık; bütün kamera kayıtlarını incelemek.

İKTİDARDA OLSAM HESABINI SORARDIM

Ben bugün iktidarda olsaydım Cumhurbaşkanlığı makamında, başbakanlık makamında veya herhangi bir makamda olsaydım önce bu kadınları çağırır dinlerdim ve gerçekten böyle bir şey varsa bu olayın hesabını sorardım.

28 ŞUBAT ZULMÜNÜ HATIRLATTI

AK Parti sözcülerinin bu konu takındıkları tutum üzüntü vericidir. 28 Şubat’ta da birçok zulmü o zaman ki yöneticiler reddediyordu. Biz de araştırın diyoruz. Bugün onların yapması gereken bir Meclis araştırmasıyla bu olayın tetkik edilmesi, sonunda gerçekten böyle bir şey yoksa ortaya çıkar, varsa bu affedilecek bir hata değil.”

Eren Erdem’den Özlem Zengin’e cevap: Ben de çıplak arandım

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder