17 Aralık 2020 Perşembe

Korona’nın meslek hastalığı sayılması için yasal düzenleme yeni yılda Meclise geliyor

Korona’nın, meslek hastalığı sayılması için Meclis’te yasa düzenlenecek. Partilerin daha önce üzerinde anlaştığı yasa hakkında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da son kabine toplantısında talimat verdi.

BOLD – Kovid-19’un meslek hastalığı sayılması için geri sayım başladı. Daha önce Meclis Sağlık Komisyonunda siyasi partilerin tamamı koronavirüs kaynaklı hastalıkların meslek hastalığı sayılması konusunda anlaşmıştı. Son olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da düzenleme için talimat verdi.

Türkiye gazetesinin haberine göre Erdoğan, son kabine toplantısında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan düzenlemeye ilişkin rapor isteyerek, bir an önce Meclis gündemine getirilmesi talimatını verdi.

DÜZENLEME YENİ YILDA

Bakanlıklar, raporları önümüzdeki kabine toplantısında Erdoğan’a sunacak. Düzenlemenin yeni yılda hayata geçirilmesi planlanıyor. Öte yandan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek “Kadrolu sağlık çalışanları için böyle bir düzenlememiz zaten var. Bu yeni düzenleme, sözleşmeli personeli kapsayacak” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder