17 Aralık 2020 Perşembe

SES Diyarbakır Eşbaşkanı: Hükumet Kovid-19 aşısı alabilmek için gerçek sayıları açıkladı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, Türkiye’nin Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) daha fazla aşı alabilmek için gerçek Kovid-19 rakamlarını paylaşmak zorunda kaldığını açıkladı.

BOLD – SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, DSÖ’nün aşı açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı’nın ülkedeki salgın verilerini açıklamak zorunda kaldığını belirtti. AKP’nin salgın yönetimine ağır eleştirilerde bulunan Güldiken, hükumetin ekonomiyi halk sağlığının önünde tuttuğunu ileri sürdü.

NE KADAR VAKA O KADAR AŞI

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Sağlık Bakanlığı’nın binlere ulaşan günlük vakaları gizleyemediğini kaydeden Güldiken, gerçek rakamların açıklanmasının arka planında DSÖ’nün aşı açıklaması olduğunu belirtti. Güldiken “Türkiye’de toplam hasta sayısı 500 binlerdeyken, neden bugün bir milyon 700 binlere çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘Aşıları ülkelerdeki vaka sayılarına göre vereceğiz’ demesinden sonra bakanlık hasta ve vaka sayılarını bir tutup verileri vermeye başladı. Yoksa aşıları alamayacaktı. Çünkü bu durum küresel bir mesele, bu açıdan bu rakamları vermeye başladı.” dedi.

AKP’YE SALGIN ELEŞTİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği vaka ve ölüm oranlarının Sağlık Bakanlığının tüm Türkiye için verdiği rakamlardan daha fazla olduğunu hatırlatan Güldiken “Tam anlamıyla yönetememe ve gizleyememe hali hâkim.” dedi.

AKP’nin ekonomi hassasiyetinden dolayı toplum sağlığını geri plana attığını söyleyen SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Güldiken, Diyarbakır’daki günlük pozitif vaka sayısının bin 500’ü aştığını kaydetti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder