18 Aralık 2020 Cuma

Bakan Zehra Selçuk: Yoksulluk sıfıra indi, lütfen iftihar edelim!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, vatandaşların halk ekmek büfelerinde ucuz ekmek için kuyruk oluşturduğu günlerde yoksulluğun Türkiye’de sorun olmaktan çıktığına dair sözlerini tekrarladı. “2003 yılında 2,5 milyon aşırı yoksul vatandaşımız varken, şimdi bu rakam sıfıra inmiş durumda. Lütfen bununla iftihar edelim” dedi.

BOLD – TBMM Genel Kurulunda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin maddelerinin görüşmeleri tamamlandı.

Meclis kürsüsünden konuşan HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, öngörülen bütçe açığının 245 milyar lira olduğunu ve bunu karşılamak için borç alınacağını belirterek, “Halkın, yaşadıklarını bir kenara bırakıp sizin anlattığınız masallara inanacağını mı düşünüyorsunuz?” dedi. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ise, “Bütçede halk yok, çiftçi yok, genç yok, üniversite mezunu yok, adalet yok. Bu bütçe sadece birilerine hizmet eden bir bütçeye dönüşmüş” dedi. İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral ise, “Milletin karnı açken bu bütçeden şatafata, ölü yatırımlara harcanacak her kuruşun meşru değildir. Bu kürsüye çıkıp ‘iktidar size verilmeyecek’ diyecek kadar kibre boğulmuş durumdasınız. Vatandaşa kuru ekmeği layık görüp milletin adamlığından bahsedecek kadar kendinizi kaybetmişsiniz. Türk milleti sizi kendinize getirmeyi iyi bilecektir” ifadelerini kullandı.

YARDIMLARLA YOKSULLUĞU SIFIRA İNDİRDİK

Konuşmalarının ardından milletvekillerinin soru ve eleştirilerini cevaplayan Bakan Selçuk, aşırı yoksulluğun, satın alma gücü paritesine göre günlük 1,90 doların altındaki gelir olduğunu belirtti. Aşırı yoksulluğun sıfırlandığını savunan Bakan Selçuk, şunları söyledi: “2003 yılında 2,5 milyon aşırı yoksul vatandaşımız varken, şimdi bu rakam sıfıra inmiş durumda. Bunu söylemek mi suç? Göreceli yoksulluk demiyorum, aşırı yoksulluk diyorum. Lütfen bununla iftihar edelim. Yaptığımız sosyal yardım programlarıyla, daha adil paylaşımlarla bunu sağlayabildik. İnşallah daha geniş programlar sağlayarak, göreceli yoksulluğun da azaltılması noktasında büyük bir ivme kazanacağız.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder