19 Aralık 2020 Cumartesi

28 Şubat mağduru Özlem Zengin’in dünden bugüne değişimi

Avukatlık ruhsatı alabilmek için başörtüsünü açmak zorunda kalan 28 Şubat mağduru AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin dünden bugüne değişimi…

BOLD – AKP Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin Ülke TV’de yayınlanan Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programında birkaç ay önce 28 Şubat döneminde yaşadığı başörtüsü zulmünü gözyaşlarıyla anlatmıştı. Aynı Özlem Zengin bugün birçok kadının gözaltında ve cezaevlerinde aynı muameleye maruz kalmasına ses çıkarmamakla kalmıyor, inkar ediyor. Çıplak aranan kadınları yalancılıkla suçluyor.

28 Şubat mağduru Özlem Zengin avukatlık lisansı almak için gereken yemin esnasında başını açmak zorunda kalmasından duyduğu utancı, aşağılanma duygusunu, üzüntüsünü bu videoda ifade ediyor. Özlem Zengin’in başını 20 dakikalığına açmasından duyduğu aşağılanma duygusunu öne çıkarırken çıplak aramaya maruz kalan kadınların yaşadıklarını yalanlaması ve inkar etmeye kalkması dikkat çekiyor.

Aynı videoda “merhamet ve adaletin benim kimliği çok iyi ifade ediyor’’ diyerek o günlerdeki duruşunu ifade eden Özlem Zengin’in bugünlerde adaletsiz ve merhametsiz uygulamaları savunması tepki çekiyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar dün gece sosyal medyada “ÖzlemZengin ÖzürDile” etiketi açtılar.

İki gün önce Euronews Türkçe’den Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gündeme getirdiği cezaevlerinde çıplak arama iddiaları sorusuna verdiği cevapta “çıplak arama yoktur” diyerek Gergerlioğlu’nu meclisi terörize etmekle suçlamıştı.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder