17 Aralık 2020 Perşembe

18 sağlık çalışanı daha Kovid-19’dan öldü: Toplam sayı 263

Halka oranla 10 kat daha fazla koronavirüse yakalanan sağlık çalışanlarının kayıpları her geçen gün artıyor. Son üç günde 18 sağlık çalışanı daha Kovid-19’dan dolayı yaşamını yitirdi.

BOLD – Kovid-19 nedeniyle sağlık çalışanlarının kayıpları artıyor. 3 günde 18 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi. 10 kat daha fazla Kovid-19’a yakalanan sağlık çalışanlarının salgın boyunca kayıpları ise toplamda 263’e ulaştı.

100’Ü ÜZERİNDE HEKİM YAŞAMINI YİTİRDİ

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’nin haberine göre koronavirüs pandemisinde hemen her gün bir ya da birden fazla sağlıkçının ölümü gündeme geliyor. Salgının başından bu yana koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren hekim sayısı 100’ü aştı, sağlık çalışanı sayısı toplamda 263’e ulaştı.

ENFEKTE SAĞLIK ÇALIŞANI ÇALIŞANI 120 BİN

Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamalara göre Kovid-19’dan enfekte olan sağlık çalışanı sayısı 120 bini aşmış durumda. Dün de Denizli’de işyeri hekimi Dr. Cesur Ayaslan ve diş hekimi Mustafa Kütahneci, Sakarya’da eczacı Kamer Oktayoğlu ve İstanbul’da diş hekimi Güray Bozkurt koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Böylece son 3 günde yaşamını yitiren sağlıkçı sayısı 18’e yükseldi.

VİRÜSE DAHA FAZLA YAKALANIYORLAR

Sağlıkçıların halka göre 10 kat daha fazla virüse yakalandığına dikkat çeken Türk Toraks Derneği’nden yapılan açıklamada, “Sağlık çalışanları ve riskli meslek grupları için diğer birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de Kovid-19 hastalığı meslek hastalığı olarak tanımlanmalı; SGK ve Sağlık Bakanlığı’nın uygulanması gereken prosedür netleştirilmeli ve hızlandırılmalıdır” denildi.

Halka kuru ekmeği reva gören AKP’li Tin yediği kebapları vatandaşa ödetmiş

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder