18 Aralık 2020 Cuma

Protestocu köylüler hakkında halkı DEDAŞ’a karşı kin ve düşmanlığa tahrikten suç duyurusu

DEDAŞ, Urfa’nın Suruç ilçesinde elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla ‘elektrik duası’na çıkan köylüler hakkında “halkı DEDAŞ’a karşı kin ve düşmanlığa kışkırtma” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık 15 kişi hakkında soruşturma başlatırken, duaya katılanlar “Dua etme ne zamandan beri suç oldu” tepkisi gösterdi.

BOLD – Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde elektrik kesintilerini protesto için elektrik duasına çıkan 15 mahalle sakini hakkında “halkı DEDAŞ’a karşı kin ve düşmanlığa kışkırttığı” suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Aşağıkarıncalı Mahallesinde elektrik duası eylemine katılanlar DEDAŞ’ın suç duyurusuna tepki gösterdi. Elektrik duası eylemine imamlık yapan ve günde 12 saati bulan kesintilerden bıktıkları için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Mustafa Tüzün, “Dua ne zamandan beri suç oldu. Biz devletimizin yanında olan vatandaşlarız. Biz sadece mağduriyetimizi kul çözmeyince sorunumuz çözülsün diye Allaha dua ettik ”dedi.

Elektrik kesintilerinin sürdüğünü belirten Tüzün, “Bunda hiçbir suç yoktur. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme suçlarından hiçbiri bu olayda yoktur. DEDAŞ bu tür şikayetlerle savcılığı meşgul edeceğine elektrik kesintilerine köklü bir çözüm bulmalıdır. Suç duyurusunda bile vatandaşları kaçak elektrik kullanmakla suçluyor. Savcılık, bu şikayete ifade bile almadan takipsizlik vermelidir. Aksi halde yarın öbür gün yağmur duasına vatandaşları da meteoroloji genel müdürlüğü şikayet edebilir” ifadelerini kullandı.

Suç duyurusuna sosyal medya hesabından tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Elektrik duasına çıkan kişiler masumdur. Şirket yetkilileri, elektriklerin gelmesi için dua edenlerin masum olduğunu bildiği halde suç atmaktadır. Mağdurun “hukuka aykırı bir fiil işlemediğini bildiği halde” iftira atmak suretiyle iftira suçunu şirket yetkilileri işlemiştir” dedi.

Bakan Zehra Selçuk: Yoksulluk sıfıra indi, lütfen iftihar edelim!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder