16 Aralık 2020 Çarşamba

Mültecileri hedef alan Fatih Altaylı’ya suç duyurusu

Mülteci Hakları Derneği, gazeteci Fatih Altaylı hakkında “halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği ve mültecileri açıkça hedef gösterdiği” suçlamasıyla dava açacağını açıkladı. Altaylı ise “Dernek benim hakkımda suç duyurusunda bulunacakmış. Gülerim.” diyerek karşılık verdi.

BOLD – Gazeteci Fatih Altaylı’nın mültecileri hedef alan sözleri yargıya taşınıyor. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

ALTAYLI MÜLTECİLERİ HEDEF ALDI

Altaylı, 14 Aralık Pazartesi akşamı Habertürk TV’de canlı yayımlanan Teke Tek adlı programda mültecileri hedef alan açıklamalar yaptı. Koronavirüs salgını ve aşıların etkisinin konuşulduğu anlarda Prof. Dr. Necmettin Ünal’ın mültecilerin salgının yayılmasında etkili olduğunu ileri sürmesi üzerine Altaylı “Türkiye’nin sahibi onlar, biz misafir gibiyiz. Yani yakında bizi atacaklar buradan öyle bir hal var ortalıkta. Çünkü son derece özgürler, hiçbir konuda yükümlülükleri yok. Hesap verme durumları yok. Yasaklar onları bağlamıyor, bizi bağlıyor. Açık söylemek gerekirse Türkiye’yi biz Suriye’ye savaşsız kaybettik diyebilirim. 4 milyon askerle gelip Türkiye’yi şu anda esir almış vaziyette görünüyorlar. Sokağa baktığımız zaman ortaya çıkan tablo bu. Sağlık hizmetleri onlara bedava Türk vatandaşına değil. Sokaklar Türk vatandaşına yasak şu anda onlara değil. Ellerini kollarını sallayarak girip çıkabiliyorlar, kimse onlara bir şey sormuyor, ne yazık ki durum bu” ifadelerini kullandı.

ALTAYLI’YA ‘NEFRET SÖYLEMİ’ SUÇLAMASI

Altaylı’nın sözlerini ‘nefret söylemi’ olarak yorumlayan Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, “halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği ve mültecileri açıkça hedef gösterdiği” gerekçesi ile suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Evrensel’e konuşan Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Abdullah Resul Demir, Türkiye’de 4 milyon mültecinin bulunduğunu hatırlatarak “Bu durum ülkenin ekonomik ve maddi gücünü etkiliyor olabilir ama sonuç olarak kimse mülteci olmak istemez ve mültecilik bir tercih değildir” dedi.

Mültecilerin mecburi olarak Türkiye’de olduğunu belirten Demir, “Altaylı’nın kullandığı ‘4 milyon asker göndermiş Suriye, biz vatanımızı verdik’ ifadeleri durumu terörize etmektir. Gelen mültecileri askerleştirmesi, Türkiye vatandaşlarına karşı ‘işgal ediyor’ deyip ‘hadi ortadan kaldırın’ der gibi hedef göstermektir. Halk bunu böyle algılayabilir. Altaylı’nın kullandığı ifadeler fecaattir.” diye konuştu.

Altaylı ise televizyon ekranında başladığı sözleri gazete köşesinden sürdürdü. Altaylı’nın kendini savunduğu 16 Aralık tarihli ve ‘İşgaliye’ isimli köşe yazısı ise şu şekilde:

Yıllardır gelen bu kişilere tek laf etmedim. Yerinden yurdundan edilmenin ne demek olduğunu anlamaya çalışın dedim hatta.

Derdim bu başıbozuklukla, bu plansızlıkla, bu kontrolsüzlükle, bu vurdumduymazlıkla.

Evimize de misafir geliyor. Başınızın üzerinde yeri oluyor.

Peki girip yatak odanıza yerleşiyor mu, sormadan izinsizce.

Derdim bununla.

Şimdi bazı reziller buradan “Irkçılık” ya da “Milliyetçilik” çıkarmaya çalışarak ayıplarını örtmeye çalışacaklardır.

Bu yazdıklarımın ne ırk ne de başka bir şeyle alakası var.

Irkçı değil vatanseverim.

Benim sözünü ettiğim mesele bu ülkenin güvenliği ve geleceği ve vatandaşlarının huzuru.

Bu umurunuzda değilse beni suçlayın.

Bu umurunuzda ise ne yaptığınızı bir düşünün.

NOT: Şimdi öğrendim ki, Mülteci Hakları Derneği benim hakkımda suç duyurusunda bulunacakmış. Gülerim. Bunların hiçbiri mülteci değil. Türkiye bu kişilere mülteci statüsü vermedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder