17 Aralık 2020 Perşembe

Pfizer’in Kovid-19 aşısı korkuttu: Aşı olan sağlık çalışanı yoğun bakıma kaldırıldı

ABD’nin Alaska eyaletinde Pfizer/BioNTech’in geliştirdiği koronavirüs aşısını olan sağlık çalışanı alerjik tepki gösterdi. Aşı olduktan sonra fenalaşıp nefes almakta güçlük çeken sağlık çalışanı yoğun bakıma kaldırıldı.

BOLD – BioNTech ile Pfizer’ın geliştirdiği koronavirüs aşısı ile ilgili bilim dünyasını korkutan bir gelişme yaşandı. ABD’nin Alaska eyaletinde görevli sağlık çalışanı Pfizer ve BioNTech’in koronavirüs aşısını olduktan sonra fenalaşıp  yoğun bakımlık oldu.

KISA SÜREDE FENALAŞTI, NEFES ALAMAZ HALE GELDİ

Diğer meslektaşlarıyla aşı olan bir kadın çok kısa bir süre içerisinde ağır alerjik tepki verdi. Hastanede bakıma alınan orta yaşlı kadının daha önce hiç alerjisi bulunmadığı belirtildi. Yoğun bakıma kaldırılacak kadar ağır duruma gelen kadının solunum yollarının şiştiği ve cildinde izler çıktığı açıklandı. İsmi açıklanmayan sağlık çalışanının aşı olduktan 10 dakika içinde fenalaştığını açıklayan yetkililer, alerjik reaksiyonu ortadan kaldırmak için bir antihistamin aldığını da söyledi.

BİR BAŞKA SAĞLIK ÇALIŞANININ GÖZLERİ ŞİŞTİ

Korona aşısı olduktan sonra alerjik tepki gösteren diğer sağlık çalışanının da 10 dakika içinde semptom gösterdiği açıklandı. New York Times, ismi açıklanmayan bu sağlık çalışanının gözlerinin şiştiği, başının ağrıdığı ve boğazında kaşıntı hissi meydana geldiğini yazdı. Hastane yönetimi acil servise gönderilen sağlık çalışanına müdahale edildikten sonra taburcu edildiğini açıkladı.

BENZER SORUNLAR İNGİLTERE’DE DE YAŞANMIŞTI

Daha önce Birleşik Krallık’ta da iki sağlık çalışanı benzer sorunlar yaşamıştı. ABD Ulusal Gıda ve İlaç Dairesi, alerjisi olan bireylerin aşı olmadan önce doktorlarına danışmaları gerektiğini duyurmuştu. Olay ile ilgili olarak Pfizer bir açıklama yaptı. Pfizer, yerel sağlık çalışanları ile çalıştıklarını ve yaşananları yakından takip ettiklerini duyurdu. Pfizer, “Gelişmeleri yakından izliyoruz ve bütün ağır alerjik reaksiyonları gözlemliyoruz. Paketleme dilinde gerekirse bunu ekleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

İşte Fatih Altaylı’nın ‘İşgal edildik’ sözlerinin muhatabı Türkiye’deki Suriyelilerin son durumu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder