5 Haziran 2020 Cuma

“9 sezondur şikeye rastlamadık” sözlerine Fenerbahçelilerden tepki

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in “9 sezondur şikeye rastlamadık” açıklaması Fenerbahçe taraftarından büyük tepki gördü. Özdemir istifayı düşünmediğini belirtirken yayın ihalesi ve yabancı sınırı hakkında da konuştu.

BOLD – Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in, “2010-11 sezonunu yaşadık, 9 sezon geride kaldı. 9 senedir herhangi bir şekilde şike olayına rastlamadık” sözleri üzerine Fenerbahçe taraftarları Özdemir’in kulüpten ihraç edilmesini istedi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in katıldığı Ekonomist Dergisi’nin Instagram canlı yayınındaki “şike” sözleri Fenerbahçe taraftarlarının tepkisine neden oldu.

9 SEZONDUR ŞİKE OLAYINA RASTLAMADIK

Özdemir, Fenerbahçe’nin hukuki mücadelesini devam ettirdiği sezon için, “Birçok ülkede böyle olaylar oldu, İtalya, İngiltere, Fransa’da oldu, Türkiye’de de böyle bir olayı yaşadık, o sezon 2010-11 sezonudur. 2010-11 sezonunu yaşadık, 9 sezon geride kaldı. 9 senedir herhangi bir şekilde şike olayına rastlamadık. Amatör liglerde de şikâyetler geliyor, Etik Kurulumuz inceliyor. Bunlarla ilgili herhangi bir şey yakalayamadık ama yakaladığımız zaman meselenin üzerine gideriz.” ifadelerini kullandı. Sarı-lacivertli taraftarlar bu sözler üzerine, “NihatÖzdemirİhraçEdilsin” şeklinde bir etiket başlatarak kulüp üyeliğinin iptal edilmesini talep etti. Özdemir’in bu açıklaması ile şike tartışmaları sosyal medyada yeniden gündeme geldi.  Özdemir programda istifasıyla ilgili düşüncelerini de paylaştı. “Biz görevimizin başındayız. Bu federasyon, gerçekten çok zor bir görev, inanılmaz zor bir görev. Aldığınız her karar, birilerinin hoşuna gidiyor, birilerine yarıyor gibi düşünüyorlar.”

YABANCI SINIRINDA 3 YIL İÇİNDE HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ

Nihat Özdemir yabancı kontenjanı ile ilgili olarak da şunları söyledi: ” 2020-21’de, bu işi sadece yabancı sayısını düşürmek olarak düşürmüyoruz, yabancı sayısı düştüğü gibi, gelecek futbolcularda acaba nitelik arayabilir miyiz? Türkiye’deki futbolculara baktığımızda, 30 yaşın üzerinde çok futbolcu var. Bunlara kriter getirebilir miyiz? Altyapıdan yetişenlere yer veriyorlar mı? Bununla ilgili kulüplere destekte bulunabilir miyiz? Şu anda bir komisyonumuz bu çalışmayı yapıyor, Kulüpler Birliği ile bunu paylaşacağız. Seneye sezon başlamadan, kriterleri yayınlamayı düşünüyoruz. Bu ani düşmeler olmayacak, kademeli olarak 3 yıl içinde ana hedefimize ulaşacak bir program için arkadaşlarımız çalışıyorlar.

YAYINCI KURULUŞ İÇİN YENİ İHALE YOK

Federasyon Başkanı Özdemir  yayın ihalesi ile ilgili olarak da “Maçlar 26. haftada kesildi. beIN ile 5 yıllık sözleşme yaptık, daha 2 yılları var. Şu anda bir ihale falan söz konusu değil. Hedefimiz beIN Sports ile 2 yıl daha sözleşmeyi devam ettirip sonlandırmaktır.” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder