4 Haziran 2020 Perşembe

DEVA’nın hedefi yıl sonuna kadar teşkilatlanmak

Eski AKP’li bakan Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi, seçime girebilmek için yıl sonuna kadar teşkilatlanmayı hedefliyor. 81 il için kurulan 18 komisyonun üyeleri yurdu dolaşarak rapor hazırlayacak.

BOLD – Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), teşkilatlanma sürecine hız verdi. 90 kişilik kurucular kurulu üyeleri içinden 18 komisyon oluşturuldu. İki aylık çalışmayla formlar oluşturuldu, teşkilatta görev isteyenlerin başvuruları alındı ve bunlar niteliklere göre sınıflandırıldı. Salgın sebebiyle yüz yüze görüşme yapılmadı. Ancak video-konferans ve telefon başvurularında, bir dizi görüşme gerçekleştirildi. Görev için farklı illerden toplam 85 bin başvuru yapıldığı, bunun 18 binin İstanbul’dan geldiği öğrenildi.

HER İL İÇİN AYRI TAVSİYE RAPORLARI HAZIRLANIP ATAMA YAPILACAK

Komisyon üyeleri, önümüzdeki hafta sorumlu oldukları illerde saha çalışması yapacak. Başvuranlarla, kanaat önderleri ve çeşitli sivil toplum örgütleriyle görüşülecek. Her şehir için ayrı tavsiye raporları yazılacak. Değerlendirme sonrası, eş zamanlı atama bekleniyor. Akabinde, il-ilçe kongreleri süreci başlayacak. Ekim veya Kasım’da bitirilmeleri planlanıyor. Nihayet büyük kongre için tarih belirlenecek. Yıl bitmeden seçime girme yeterliliğinin kazanılması hedefleniyor.

YETKİLİ İSİMLER HARİCİNE İTİBAR EDİLMESİN UYARISI YAPILDI

Öte yandan, teşkilatlanma çalışmalarının sadece komisyonlarda görevlendirilenlerce yürütüldüğü, bu isimler harici kişilere itibar edilmemesi ve partinin resmi hesapları dışında hiç kimsenin bağış toplamaya yetkili olmadığı uyarısı yapıldı.

“Fahrettin Altun, basın özgürlüğü eleştirisi yapacak pozisyonda değil”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder