6 Haziran 2020 Cumartesi

Akar’dan 11 soruya tek cevap: Mevzuata uygun!

HDP Milletvekili Gergerlioğlu, Milli Savunma Bakanlığına, Burdur’daki bir kışlada, askerler arası ayrımcılık, uyuz hastalığı, hijyen sıkıntısı yaşandığı iddialarını sordu. Bakanlık, tek cümlelik cevap verdi: “İşlemler mevzuata uygundur.”

BOLD – İnsan hakları savunucusu ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Burdur’daki bir kışlayla ilgili, Mart’ta, kendine ulaşan iddiaları Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sordu. İddialar arasında alay komutanının Milliyetçi Hareket Partili (MHP) bir vekilin yeğenine diğer askerlerden farklı davrandığı ve uyuz vakaları da vardı. Akar, Gergerlioğlu’nun 11 soruluk önergesine, işlemlerin mevzuata uygun olduğu karşılığını vermekle yetindi.

ŞARTLARDAN DOLAYI DEFALARCA FİRAR EDEN OLDU

HDP’li vekile iletilen mektupta, şu ifadeler kullanıldı: “Teslim olduktan 10 gün sonra duş alabildik. Bizim bölükte 500 asker vardı. Sıcak su sadece beş dakika akardı. Yatak örtüleri sapsarı olmuştu. Şartlardan dolayı defalarca firar eden oldu. Alay komutanı herkese eşit davranmıyordu. Çünkü orada MHP’li bir vekilin yeğenine bile farklı davrandılar…”

HULUSİ AKAR’IN TEK CÜMLELİK CEVABI 2,5 AYDA GELDİ

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Hulusi Akar’a, konuyu sorduktan 2,5 ay sonra şu cevabı alabildi: “Belirtilen iddialar hakkında yapılan idari tahkikat neticesinde tüm işlemlerin mevcut mevzuata uygun yürütüldüğü tespit edilmiştir.”

“Gerçek adaletin gereği” dedi, masum insanların ‘aleni idam edilmelerini’ istedi!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder