5 Haziran 2020 Cuma

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: “Halka açık alanlarda üç katlı maske takılsın”

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için mevcut kılavuzunu güncelledi. Hükumetlere halka açık yerlerde kumaş yüz maske kullanımının teşviki tavsiyesinde bulundu.

BOLD – Koronavirüs pandemisine karşı maske kullanımı rehberini güncelleyen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hükumetlere uyarıda bulundu. DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Kılavuz, gelişen kanıtlara dayanıyor” dedi.

60 YAŞ ÜSTÜ VE SAĞLIK SORUNLARI BULUNANLAR TIBBİ MASKE TAKMALI

Ghebreyesus, sağlık kuruluşları yayılma riskinin yüksek olduğu yerlerde sadece sağlıkçıların değil tüm çalışanların her şartta ‘tıbbi maske’ takması gerektiğini kaydetti. “Bulaşmanın olduğu yerlerde ve fiziksel mesafenin mümkün olmadığı hallerde, 60 yaş veya üstü ile sağlık sorunları olanların da tıbbi maske takmasını tavsiye ediyoruz. Toplu taşıma, mağazalar ve diğer kapalı veya kalabalık ortamlarda halkın maske takmasını teşvik etme konusunda hükumetlere öneride bulunuyoruz” diye konuştu.

HER KATMAN İÇİN ÖNERİLEN MALZEME AYRINTILARI KILAVUZDA

DSÖ Genel Sekreteri, bilimsel verilerle güncellenmiş kılavuzun kumaş maskelerin bileşimi hakkında yeni bilgiler içerdiğini de söyledi: “DSÖ, kumaş maskelerin en az üç farklı malzeme katmanından oluşmasını tavsiye ediyor. Her katman için önerdiğimiz malzemelerin ayrıntıları kılavuzdadır.”

EN YÜKSEK SICAKTA SIK SIK YIKANMASI ÖNERİLİYOR

Güncellenmiş kılavuzda, tıbbi olmayan maskelerin mağazalarda, iş toplantılarında, sosyal aktivitelerde, toplu buluşmalarda, okullarda, ibadethanelerde, mülteci kamplarında ve toplu ulaşımda kullanılması öneriliyor. Ayrıca, maskelerin mümkün olan en yüksek sıcakta sık sık yıkanması ve başkalarıyla paylaşılmaması gerektiği vurgulanıyor.

AB ülkelerinin sınırları, 1 Temmuz’a kadar Türkiye’ye kapalı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder