5 Haziran 2020 Cuma

DSÖ: İkinci dalga Eylül’de!

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, salgına dair kıta geneli iyileşmeyi yorumlayıp ikinci dalga için Eylül’ü işaret etti. “Durum iyiye gidiyorsa bu kutlama değil hazırlık zamanıdır” dedi.

BOLD – Koronavirüs pandemisine ilişkin birçok Avrupa ülkesinde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, tabloyu değerlendirirken ikaz etti. İyiye gitmeyi ‘olumlu gelişme’ diye ifade eden Kluge, “Ancak hükumetler rehavete kapılmamalı” uyarısı yaptı.

MEVSİMSEL GRİPLE YAYILMA İHTİMALİ VAR

İkinci dalganın Eylül’de başlayabileceğini mevsimsel griple yayılabileceğini belirterek “Avrupalı ülkelere şunu söylemek istiyorum; eğer durum iyiye gidiyorsa, bu kutlama yapma zamanı değil hazırlık yapma zamanıdır. Sonbahara hazırlanmalıyız” ifadelerini kullandı.

SEBEPLERİNİ ANLAMAK İÇİN ÇALIŞILDIĞI İLAN EDİLDİ

DSÖ, giderek daha fazla gencin Kovid-19 sebebiyle ağır hastalık geçirdiğini ve hayatını kaybettiğini ilan etmişti. Yetkililer, 60 yaş altı ve geçmişten gelen sağlık problemi bulunmayanların neden acil bakım ünitelerine alınacak kadar kötüleştiğini ‘daha iyi anlamak için’ çalışmalar yürütüldüğünü açıklamıştı.

Maden işçisinde korona çıktı, ilçede salgın alarmı verildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder