6 Haziran 2020 Cumartesi

Emekliler maaşlarının 3 bin liraya yükseltilmesini istiyor

Kendileri için uygulanan sokağa çıkma yasağına tepki gösteren emekliler, salgın nedeniyle daha da belirginleşen kriz nedeniyle geçinmekte zorlandıklarının altını çizdi. Açlık sınırının 3 bin TL olduğuna dikkat çeken emekliler, en düşük emekli maaşının da 3 bin lira olmasını talep ediyor.

BOLD – 65 yaş üstüne yönelik sokağa çıkma kısıtlamasına tepkiler dinmiyor. Tüm Emekliler Sendikasından yapılan açıklamada 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının normalleşme süreciyle birlikte sonlandırılmamasını eleştirilerek, bunun bir cezalandırma olduğu belirtildi. Açıklamada, 65 yaş üstü insanlara yönelik uygulanan yasakların kaldırılması istendi.

GÜNLÜK YAŞAM GİRDİLERİ YÜZDE 100’Ü AŞTI

Emeklilerin bu süreçte derin hak kayıpları yaşadığı belirtilen açıklamada, “Çarşı pazarda fiyatlar çığ gibi büyürken emekliler, bırakalım sağlık ödeneğini bir yana, iktidarın komik lütfu olan kolonya ve maske desteğine bile ulaşamadılar. Önümüzde, temmuz zamları var. 2020 bütçesine göre emeklilere yüzde 4-5 oranında zam öngörülüyor. Açlık sınırının 3 bin TL olduğu günümüzde, bin 500 TL’ye yükseltilen emekli aylıkları bir övünç kaynağı gibi gösteriliyor. Artışları yüzde 100’leri aşan günlük yaşam girdileri karşısında, en düşük emekli maaşı 3 bin lira olmalıdır” denildi.

İZNİN PAZAR GÜNÜ OLMASINA ELEŞTİRİ

Emeklilerin salgın sürecinde kurallara uydukları belirtilen açıklamada, “Ekonomi durmasın diye inşaatlar çalışıyor, fabrikalar çalışıyor. AVM’lerde tezgâhtarlar çalışıyor. Bizler ise evlerde volta atarak gün geçiriyoruz. ATM önünde, markette, kendi sokağında, güvercin tedirginliğinde insanlar. Bu yetmiyormuş gibi, sizler bu insanlara sağlık desteği sağlayacağınıza, onlardan 10 TL devlete sadaka yardımı istiyorsunuz. Bu nasıl iştir ? Dışarı çıkmasına izin verdiğiniz günde, arabasını bile kullanamıyor insanlar. Parkta dolaşamıyor. Alışverişini yapamıyor, faturasını yatıramıyor. Her yer kapalı. Bu nasıl bir akıldır?” denildi. Açıklamada yaşlılara yönelik yasakların kaldırılması talep edildi.

Kürt’ün Kürt’ten başka dostu yok! Asıl Türkler sarışın, mavi gözlüdür

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder