5 Haziran 2020 Cuma

Selçuk’tan iki farklı önergeye aynı cevap!

HDP’li Ersoy, MEB Selçuk’a, farklı olaylara dair soru yöneltti. Ayrımcı ve cinsiyetçi ifadeli kitapların kaç okulda ve kaç öğrenciye dağıtıldığını sordu. Selçuk, farklı tarihli önergelere birebir aynı yazıyı gönderdi.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile gensoru ve sözlü soru denetimi hakkı ortadan kalkan vekiller sadece yazılı soru önergesi verebiliyor. Özellikle muhalefet milletvekillerinin, uzun süre cevap alamama, ilgili bakanın ‘yetki alanına girmediği’ beyanları sistemin aksaklığını gözler önüne seriyor. HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy da bu sıkıntıyı yaşayanlardan. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk’un cevaplaması istemli, iki farklı konuda soru önergesi veren Ersoy’un taleplerine, birebir aynı ifadeler yer alan karşılık verildi.

İLKİNDE SERVER YAŞAM VAKFI İKİNCİSİNDE KARAKOÇ’UN KİTABI SORULDU

Ersoy, 12 Şubat 2020 tarihli soru önergesinde, MEB ile protokol imzalayan Server Yaşam Vakfı’nın dağıttığı ‘İletişim, Nezaket ve Adap’ adlı kitabın bazı bölümlerinde kadınların aşağılandığını iddia etti. 25 Şubat’taki diğer önergesinde ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce dağıtılan Sezai Karakoç’a ait ‘Diriliş Neslinin Amentüsü’ adlı eserdeki ifadelere değindi.

KES KOPYALA YAPIŞTIR TARZI CEVAP VERİLDİ

HDP’li vekil, kitapların dağıtımına hangi kurulun onay verdiğini, kaç okulda, kaç öğrenciye ulaşttığını öğrenmek istedi. Kaç okulda, kaç öğrenciye dağıtıldığı sorularını yanıtsız bırakan Bakan Selçuk, iki önergeye de birebir aynı karşılığı gönderdi: “Bakanlığımıza bağlı her tür ve derecedeki okul ve kurumlarda; üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve araştırmacıların yapacakları faaliyetler kapsamında verilerin toplanması ile yarışma ve sosyal etkinliklerle ilgili izin talepleri, ilgili mevzuatlar çerçevesinde değerlendirilmektedir. İzin verilen başvuruların tamamı gönüllülük esasıyla yapılmakta olup okul yönetimi ve/veya öğretmenlerin öğrencileri zorlaması söz konusu değildir. Aksi bir durumda; ilgi mevzuat hükümleri uygulanarak idarî ve gerekirse adlî süreç işletilebilmektedir. Yapılan tüm izin başvuruları; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Milli Eğitim Temel Kanunu, Türk Millî Eğitiminin Genel Amaçları ile diğer yasal düzenlemelere uygunluk çerçevesinde; dersler aksatılmadan, katılımın öğrenci ve/veya velisinin tercihlerine dayalı olarak ve denetimleri ilgili okul, ilçe/il milli eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere yürütülmektedir.”

Kılıçdaroğlu HDP’li vekillerin tutuklanmasını görmezden geldi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder