2 Haziran 2020 Salı

Trump’ın İncil’le pozuna Piskopos’tan tepki: Başkan İncil’i kullandı

Trump’ın Beyaz Saray önündeki protestolar sürerken elinde tuttuğu İncil ile St. Johns Kilisesi’ne yürümesine ve İncil ile poz vermesine Piskopos Mariann Edgar Budde, ‘çileden çıktım’ sözleriyle tepki gösterdi. Budde, “Başkan İncil’i kullandı” dedi.

BOLD – ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray önündeki protestolar sürerken elinde tuttuğu İncil ile St. Johns Kilisesi’ne yürüdü ve kilisenin önünde İncil ile poz verdi.

“BAŞKAN İNCİL’İ KULLANDI”

Kamuoyunda da tartışmalara yol açan hareketi kınayan Piskopos Mariann Edgar Budde, CNN’e yaptığı açıklamada, “Açık olayım; Başkan İncil’i kullandı. Yahudi-Hıristiyan geleneğinin en kutsal metni, ayrıca benim piskoposluğumun kiliselerinden birini, iznim olmadan İsa’nın öğretilerine ve kiliselerimizin temelini oluşturan her şeye karşıt bir mesaj için zemin olarak kullandı” şeklinde konuştu.

Piskopos Mariann Edgar Budde ayrıca Trump’ın St. Johns Kilisesi’ne gitmek için yürüyeceği yoldaki göstericilerin polisin sert müdahalesi ile dağıtılmasına da çok öfkelendiğini söyleyerek, ‘çileden çıktım’ ifadesini kullandı.

“KİLİSEDE DUA ETMEDİ”

Trump, Beyaz Saray’ın bahçesinde protestolara ilişkin açıklamalarda bulunduktan sonra yerleşkeden çıkarak Beyaz Saray’ın yakınındaki, geçtiğimiz gün protestolarda kundaklanmaya çalışılan St. Johns Kilisesi’ne elinde tuttuğu İncil ile yürüdü.

Kilisenin önünde kısa bir süre duran ve içeri girmeyen Trump, geniş güvenlik önlemleri altında Beyaz Saray’a döndü.

Piskopos Budde, Trump’ın kilisede dua etmediğine de dikkati çekti.

İncil ile poz veren Trump, Kuran ile miting yapan Erdoğan’ı hatırlattı: “Şahsım’ın ABD şubesi”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder