6 Haziran 2020 Cumartesi

“Fikir Devlet Bahçeli’den icraat Tayyip Erdoğan’dan”

Leyla Güven’le Demokratik Toplum Kongresi eşbaşkanlığı yapan HDP Ağrı vekili Berdan Öztürk’e göre Güven ve Musa Farisoğulları’nın Meclis’ten atılıp tutuklanması için düğmeye Devlet Bahçeli bastı.

BOLD – HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven ve Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları’nın, TBMM üyeliklerinin düşürülüp tutuklanmaları ile ilgili konuşan HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi işaret etti. Vekilliklerin düşürülmesi için bizzat Bahçeli’nin düğmeye bastığını savunan Berdan Öztürk, MHP ne istiyorsa AKP’nin verdiğini söyledi. “Fikir Bahçeli’nin, icraat Erdoğan’ındır. Zaten gizli-saklı değil. Bahçeli, geçen hafta açıkça fezlekelerin gereğinin yapılmasını istemişti ve yapıldı” dedi.

GÜVEN VE FARİSOĞULLARI KARARI AYLARDIR MECLİS’TE BEKLİYORDU

Leyla Güven ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanlığı yapan Öztürk, Duvar’dan İrfan Aktan’a, son gelişmeleri değerlendirdi. Güven ve Farisoğulları ile ilgili kararın yaklaşık 3-4 ay önce onaylandığını ve uzun süre önce Meclis’e bildirildiğini hatırlatarak, “Fakat karar Genel Kurul’da okunmuyordu. Bir hafta kadar önce Bahçeli’nin, ‘Milletvekilleri dokunulmazlığı ile ilgili beklentiler karşılanmalıdır’ açıklaması üzerine düğmeye basıldığı anlaşılıyor. Artık deneyim ve gözlemle sabittir ki, Bahçeli ne zaman bir şey söylerse, talep ederse, beklentileri çok kısa süre içinde karşılanıyor. Bahçeli ne istiyorsa, iktidar onu yapıyor. Hem de harfiyen!” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A DEĞİL BAHÇELİ’YE ODAKLANMAK GEREK

İktidarın yapabileceklerine ilişkin öngörüde bulunmak isteyenlerin, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan ziyade MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin sözlerine odaklanması gerektiğini belirterek şunları dile getirdi: “AKP-MHP iktidarı tüm Türkiye’yi büyük bir yıkıntı haline getirdi. Irkçı saldırılar artıyor. Bunlar halkta biriken ve giderek büyüyen öfkeye neden oluyor. Bu öfke Türk halkına veya farklı etnik yahut inanç gruplarına yönelik değil. Halkımız devlete ve onu yöneten yeşil milliyetçi ideolojinin uygulamalarına öfkelidir. Yaşanan öfkenin muhatabı devlettir, AKP-MHP iktidarıdır.”

Kürt’ün Kürt’ten başka dostu yok! Asıl Türkler sarışın, mavi gözlüdür

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder