6 Haziran 2020 Cumartesi

Sağlık camiasından Erdoğan’a yasak tepkisi: Bilim Kurulunun rolü olmadığını gördük!

Ankara ve İzmir Tabip Odası başkanları, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önce getirdiği sonra iptal ettiği sokağa çıkma yasağıyla ilgili konuştu. Bilim Kurulunun rolünün olmadığı belirtildi. CHP’li Alpay Antmen ise “AKP sağlığımızla alay ediyor” dedi.

BOLD – İktidar, koronavirüsle mücadele kapsamında, bugün ve yarın, 15 ili kapsayan sokağa çıkma yasağı uygulanacağını dün ilan etmişti. Ancak gün içinde, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı önerisiyle alınan kararı, ‘vatandaşlardan gelen değerlendirmeler’ doğrultusunda, ‘farklı sosyal ve ekonomik’ sonuçları sebebiyle iptal ettiğini duyurdu.

ÖNLEMLER GEVŞETİLMESEYDİ ÖLÜM SAYISI 2 VEYA 3’LE SINIRLI KALACAKTI

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’e konuşan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bulut, İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Alpay Antmen, gelişmelere tepki gösterdi. Bulut, “Başta AVM’lerin açılması, önlemler gevşetilmeseydi vaka sayısı 100’ün altına düşecek, ölüm sayısı 2 ya da 3 ile sınırlı kalacaktı. Normale dönüş erken oldu” dedi. Son 3 günde hasta sayısının arttığına dikkat çeken Obuz, “Karardan vazgeçilmesi, böylesine önemli bir konuda nasıl kolayca karar alınabildiğini gösterdi. Bilim Kurulunun hiçbir rolü olmadığını gördük” diye konuştu. CHP’li Antmen ise şunları söyledi: “İki buçuk ay evlerde boşuna kalmışız. Burada bir algı operasyonu var. Bana göre yaşananların hepsi, planlı. AKP ve AKP Genel Başkanı, sağlığımızla alay ediyor. İnsan hayatı söz konusu ise nereden baskı gelirse gelsin iktidarın buna direnmesi gerekiyordu.”

SAĞLIK KURUMLARINDAKİ EKSİKLİKLER AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Öte yandan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), normalleşmenin başladığı 1 Haziran itibarıyla sağlık kurumlarındaki eksikliklerin aynı ‘yakıcılık’la sürdüğünü açıkladı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi de, henüz ilk dalga atlatılmamışken başlatılan ve adına ‘normalleşme’ denilen hızlı açılma sürecinden endişe duyduklarını ilan etti.

Erdoğan’ın kaldırdığı yasağın gerekçesi ‘artan vaka sayıları’ydı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder