4 Haziran 2020 Perşembe

Çav Bella iddianamesi: ‘Kınaması mümkünken kınamadığı’ gerekçesiyle 3 yıl hapis!

CHP’li Banu Özdemir’in iddianamesi tamamlandı. Savcılık, camiden Çav Bella yayınını ‘kınaması mümkünken kınamadığı, alay ederek paylaşım yaptığı’ iddiasında bulundu. Avukat Karadağ, “Niyet okuyarak suç yaratılmaya çalışılmaktadır” dedi.

BOLD – Camiden Çav Bella marşı çalınması görüntülerini sosyal medyada paylaştığı için tutuklanan ve geçen günlerde tahliye edilen eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkındaki iddianame tamamlandı. 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenen Özdemir, 17 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

SİYASİ BAKIŞ AÇISINI YANSITIR VİDEO YAYINLADI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, Özdemir’in, sosyal medyadaki kullanıcı ismine siyasi bir partinin adının eklendiği ve siyasi bakış açısını yansıtan videoyu yayınladığı belirtildi. Videoya tepki sonrası “Şaka bir tarafa İzmir Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca gibi bir çok ilçede farklı camilerden Çav Bella çalındığı videolarını gördük. İzmir İl Müftüsü bir açıklama yapacak mı?” mesajı attığı belirtildi.

ŞÜPHELİ ATILI SUÇA YÖNELİK KASTINI ORTAYA KOYMAKTADIR

Savcılık bu paylaşıma dair ‘Ramazan ayında ve bayram arefesinde videoya hiç yer vermeksizin bu videoyu kınaması mümkünken kınamadığı ve alay ederek paylaşım yaptığı’ çıkarımında bulunarak ‘Şüpheli atılı suça yönelik kastını ortaya koymaktadır’ yorumu yaptı. ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçu sebebiyle cezalandırma istedi.

AVUKAT KARADAĞ’DAN İDDİA MAKAMI NİYET OKUYOR TEPKİSİ

Banu Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ ise iddianameye ilişkin “Müvekkilimin paylaşımlarında suç unsuru bulamayan iddia makamı niyet okuyarak suç yaratmaya çalışmaktadır” dedi.

“Sen atanmış ve birkaç maaş alan memursun; her şeye maydanoz olma!”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder