2 Haziran 2020 Salı

ABD’deki TRT World canlı yayını sırasında ses bombası patlayınca…

Başkent Washington’daki eylemleri yerinde takip eden TRT World muhabiri Sally Ayhan’ın canlı yayında olduğu sırada ses bombasının patlaması ve yaşanan panik kameralara yansıdı.

BOLD- Tarihinin en şiddetli ırkçılık karşıtı protestolarını yaşayan ABD’de, New York ve başkent Washington dahil olmak üzere onlarca eyalette sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Yasağa aldırış etmeyen protestocular sokak ve parklarda toplanarak eylemlerine devam ediyor. Polis yasağa rağmen sokağa çıkan eylemcilere sert müdahalelerde bulunuyor.

SES BOMBASI VE PANİK

TRT World kanalın, ABD’deki ırkçılık karşıtı gösterileri yerinde takip eden, Washington muhabiri Sally Ayhan, Beyaz Saray’ın önündeki protestoları ve gizli servisin aldığı güvenlik önlemlerini canlı yayında aktardığı esnada, o ana kadarki en sert müdahalelerden biri gerçekleşti. Bazı göstericilerin yaralandığı müdahale sırasında Ayhan, plastik mermilerle göğsünden ve bacağından yaralandı. Ayhan’ın canlı yayında olduğu sırada ses bombasının patlaması ve yaşanan panik de kameralara yansıdı.

MİNNEAPOLİS’TE DE BİR MUHABİR VE KAMERAMAN YARALANDI

Protestoların ve polis şiddetinin had safhada olduğu bir diğer merkez olan Minneapolis’te de aynı dakikalarda bir başka TRT World muhabiri Lionel Donovan ve kameraman Barbaros Sayılgan, yaşananları ekrana taşırken polis şiddetinden kaçamadı. Donovan, kasığına isabet eden plastik mermiyle yaralandı.

SARAY’DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, ABD’deki George Floyd protestoları arasında TRT World ekiplerinin polis müdahalesi ve TRT ekibinim yaralanmasına tepki gösterdi. Altun, “Basın özgürlüğü demokrasinin bel kemiğidir” dedi.

Trump’ın İncil’le pozuna Piskopos’tan tepki: Başkan İncil’i kullandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder