Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri Özlü ve Çelik uyardı: “Çok insan hastalığı geçirdi, bağışıklık kazandı, olasılığı gerçekçi değil. Sonbahar’da küçük pikler yaşanma ihtimali var.”
BOLD – Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, toplumsal bağışıklığın oluşması için nüfusun en az yüzde 60’ının etkilenmesi gerektiğini ancak halihazırda oranın çok düşük seyrettiğini belirtti. Hürriyet’ten Fulya Soybaş’a konuşan Özlü, “Gebze’deki PCR testlerine göre hayalet taşıyıcı oranı binde 3,5. Dolayısıyla ‘Çok insan hastalığı geçirdi, bağışıklık kazandı’ olasılığının gerçekte karşılığı yok. O nedenle tedbirleri asla bırakmayacağız” dedi.
EN AZ BİR YIL DAHA YENİ NORMALE DEVAM
Prof. Dr. Özlü, virüsün 3 ay önceye göre mutasyona uğramış olma ihtimali bulunduğunu da vurguladı. “Eski normale yakında döner miyiz?” sorusuna “Hayır. Dönüş yakın değil. En az 1 yıl daha yeni normale devam zorundayız gibi” karşılığını verdi.
KİMİ HASTALARDA KEMİKLEŞME GÖRÜLDÜ
Öte yandan bir başka Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik ise pandemide büyük pikin yaşandığını, sonbaharda küçüklerin olabileceğini söyledi. İyileşen kimi hastaların vücudunda hasarlar görüldüğü bilgisini veren Çelik, şunları aktardı: “Maalesef akciğerde, ‘Hipofiz’ denilen kemikleşmeye doğru giden kalan vakalarımız var. Sayısı çok değil. Biz bunları gördük ve onları tedaviye çalışıyoruz.”
medyaboldİkinci Ahmet Burhan vakası: Baba tutuklu, çocuk beyin kanseri, anne yalnız ve çaresiz…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder