5 Haziran 2020 Cuma

Erdoğan: “Ayasofya için bir çalışma yapın değerlendirip konuşalım”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, MYK toplantısında 1934’te müze yapılan Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesi için talimat verdiği öğrenildi. Erdoğan’ın “Namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur, buna ancak milletimiz karar verir” dediği belirtildi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması konusu gündeme geldiği kaydedildi.

Hürriyet’in haberine göre Erdoğan’ın bu konuda “Ayasofya’da namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur. Buna ancak ve ancak aziz milletimiz karar verir” dediği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Vakfı’na ait olan ve İstanbul’un fethinin sembolü niteliğindeki Ayasofya’nın 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürüldüğünü hatırlattı. Erdoğan, kurmaylarına “Ayasofya için bir çalışma yapın, değerlendirip konuşalım” talimatı verdi.

HASSAS OLUN, ACELE ETMEYİN

Erdoğan, “Ayasofya cami olarak turistler tarafından ziyaret edilmeye devam edilebilir. Sultanahmet’te olduğu gibi. Buna milletimiz karar vermeli” değerlendirmesini yaptı. Erdoğan’ın toplantıda, “Bu konuda çok hassas olun” diyerek, acele edilmeden konunun iyi araştırılmasını istediği ifade edildi.

YENİ PARTİLERLE POLEMİĞE GİRMEYİN

Toplantıda Erdoğan’a Gelecek ve DEVA partilerine vekil transferini yasaklayacak Siyasi Partiler Kanununda yapılacak değişiklikle ilgili de bilgi verildiği kaydedildi. Erdoğan’ın, “Biz siyasi ahlak ile ilgiliyiz. Bu çalışma yapılırken bu konuda hassas olun. Yeni kurulan partilerle de polemiğe girmeyin” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Güven ve Farisoğulları’nın ardından Berberoğlu da tutuklandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder