3 Haziran 2020 Çarşamba

Tutuklu avukattan mektup: Bu hukuksuzluğun sona ermesini istiyoruz

Adil yargılanma talebiyle 122 gündür ölüm orucu tutan tutuklu avukat Aytaç Ünsal, bu hukuksuzluğun sona ermesi için çağrıda bulundu ve herkesten destek istedi.

BOLD – Balıkesir Burhaniye T Tipi Cezaevinde tutuklu olan avukat Aytaç Ünsal, HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na yaşadığı hukuksuzlukları çizimle anlatan bir mektup gönderdi.

“GÖRÜN, DUYUN, SESSİZ KALMAYIN”

5 Nisan 2020’de Ebru Timtik ile birlikte ölüm orucuna başlayan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Aytaç Ünsal, mektubunda “Bu ülkede avukatlar sadece adil yargılanma koşullarının sağlanması için ölüm orucu tutmak zorunda kalıyor. Bu hukuksuzluğun sona ermesini istiyoruz. Adalet duygusunun köreltilmeye çalışıldığı, yozluğun ve çürümenin kanlı bir irin gibi akıtıldığı vatanımızda 5 Nisan’dan bu yana iki avukat, adaletin nefes almak gibi bir ihtiyaç olduğunu bedenleriyle gösteriyor. Görün, duyun, sessiz kalmayın.” dedi.

Aytaç, “Ölüm orucundan başka bir yol yok mu?” “Biz ne yapabiliriz?” diye soranlara da şöyle cevap verdi: “Her zaman herkesin yapabileceği çok şey vardır. Adalet Bakanına taleplerin neden kabul edilmediğini sorabilirsiniz. Video ile çağrı yapıp tweet atabilirsiniz.”

“KİMSEYİ ADALETE AÇ BIRAKMAYIN, UYANIN”

Gergerlioğlu ise “Adalet isteyenler, haksız mahpusluktan dünyaya seslerini duyurmak istiyor. Herkes için adalet isteyen seslere kulak kesilelim. Kimseyi adalete aç bırakmayalım. Avukatlar, savunma mesleği için ölüm orucuna girmemeliydi, uyanın!” ifadelerini kullandı.

Ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal’ın mektubu: “Sana kendimi anlatmak istedim”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder