5 Haziran 2020 Cuma

Metin Uca’ya 24 Haziran cezası: 1 yıl 2 ay 17 gün hapis

Gazeteci Metin Uca’ya, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde, Anadolu Ajansı’nın önceden açıkladığı verilerle sonuçların uyuşmasına dair paylaşımı sebebiyle 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi.

BOLD – Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Şenol Kazancı ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’nın Metin Uca aleyhine açtığı davada, İstanbul 52’nci Asliye Ceza Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı. Uca’ya ‘görevli memura görevi nedeniyle hakaret’ suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, ilgili sosyal medya paylaşımının ‘ifade özgürlüğünün sınırlarını aştığını’ savundu. Mesajın, ‘aleni ortamda yapıldığı’ ve ‘birden fazla kişiye yönelik olduğu’ gerekçesiyle ceza artırımına gitti.

ALGI OPERASYONUNA TEPKİ İÇİN MESAJ ATTIM

Gazeteci Uca ise savunmasında kendisine yöneltilen suçu reddedip şunları söyledi: “24 Haziran seçimlerinden önce rastlantısal olarak seçim sonuçlarıyla örtüşecek şekilde seçim sonuçları ekrana yansıdı. O dönemde hazırlık çalışması olduğu söyledi. Ancak seçim gecesi sonuçların ekrana yansıyan yüzdelerle aynı olduğunu görünce ben de ilk tweeti attım. Burada amacım algı operasyonuna tepkimi dile getirmek ve sandık başında görevli olanların sandık başından ayrılmalarını engellemekti.”

Meral Akşener: Enis Berberoğlu’ndan terörist çıkmaz

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder