4 Haziran 2020 Perşembe

George Floyd’a yapılan otopside koronavirüs testi pozitif çıktı

ABD’de 25 Mayıs’ta polisin boğarak öldürdüğü George Floyd’a yapılan otopside koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Floyd için cenaze ve anma törenleri de bugün başlıyor.

BOLD – George Floyd’a Hennepin County’deki adli tıp uzmanlarının yaptığı otopsi raporu ortaya çıktı. Raporda, Floyd’un Kovid-19’a neden olan koronavirüs için kullanılan “2019-nCoV RNA” sonucunun pozitif olduğu belirtiliyor. Adli tıp uzmanı Dr Andrew baker, yapılan PCR testinin, hastalıktan haftalar sonra da pozitif çıkabildiğini belireterek “Otopsi raporu Floyd’un muhtemelen semptom göstermeden geçirip atlattığı hastalığı gösteriyor” dedi. Otopsi raporunda Floyd’a 3 Nisan’a yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkmış olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, virüsün Floyd’un ölümünde etkisi olamayacağını ve Floyd’un çok büyük ihtimalle bulaştırıcı da olmadığını söylüyor.

CENAZE VE ANMA TÖRENLERİ

Polis şiddeti sonucu öldürülen Floyd için düzenlenecek cenaze ve anma törenleri bugün başlıyor. Üç farklı kentte gerçekleştirilecek olan törenler altı gün sürecek. Törenlerin ilki, Floyd’un öldürüldüğü Minneapolis kentindeki Kuzey Merkez Üniversitesi’nde düzenlenecek. Cenaze daha sonra, 46 yaşında yaşamını yitiren Floyd’un doğduğu Kuzey Carolina eyaletindeki Raeford kentine götürülecek. Bu kentteki tören Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Floyd’un cenazesi son olarak da büyüdüğü ve yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Houston kentine götürülecek. Floyd, Houston’da 9 Haziran Salı günü düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

George Floyd’un ailesi: Kim ne düşünürse düşünsün, George iyi birisiydi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder