5 Haziran 2020 Cuma

Berat Albayrak’tan tanıdık açıklama: Mayıs, nisana göre olumluydu, haziran da mayısa göre daha olumlu olacak

İktisadi faaliyetler açısından mayıs ayının nisana göre daha olumlu olduğunu öne süren Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, “Haziran da mayısa göre daha olumlu olacak. 3 ve 4’üncü çeyrekle birlikte yılı, birçok tahminlerimizi tutturacağız” dedi.

BOLD – Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi basını ve ekonomistlerle Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya gelerek pandemi döneminde ekonominin performansını değerlendirdi. Önceliğin bütçe dengesi değil istihdamı korumak olduğunu söyleyen Albayrak, “İstihdam kalkanı paketi hazırlıyoruz” dedi. Albayrak, enflasyonun hazirandan itibaren düşmeye başlayacağını ifade etti.

ÖNCELİĞİMİZ İSTİHDAMI KORUMAK

İktisadi faaliyetler açısından mayıs ayının nisana göre daha olumlu olduğunu öne süren Albayrak, “Haziran da mayısa göre daha olumlu olacak. 3 ve 4’üncü çeyrekle birlikte yılı, birçok tahminlerimizi tutturacağız” dedi. Bütçe performansı olarak iyi başladıklarını ancak olağanüstü bir dönemden geçerken bütçe açığı performansı öncelikleri arasında olmadığını kaydetti. Albayrak, önceliklerinin istikrarı, istihdamı muhafaza etmek olduğunu belirtti.

SWAP KONUSU TAM ANLAŞILAMADI

Son haftalarda dünyanın birçok büyük tedarik ve üretim noktasındaki büyük kurumlarla çok ciddi görüşmeler yapmaya başladıklarını söyleyen Albayrak, “Swap konusu piyasa uzmanlarınca tam anlaşılmadı. Konunun temelinde ticaret dengesi var. Bu konuda Merkez Bankası yoğun teknik çalışma yürütüyor” dedi. Dolar kurundaki yükselişi engellemek için yapılan çalışmalara da değinen Albayrak, “Bağımsız bir ülkeyseniz o ülkenin para biriminin itibarını korumalısınız” dedi.

Tutuklanan CHP’li Berberoğlu’na ‘korona’ tahliyesi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder