4 Haziran 2020 Perşembe

“Fahrettin Altun, basın özgürlüğü eleştirisi yapacak pozisyonda değil”

CHP’li Fethi Açıkel’den Fahrettin Altun’a basın özgürlüğü hatırlatması: “Türkiye’de basın özgürlüğünü ortadan kaldıran politikaların merkezindeyken ABD’ye basın özgürlüğü eleştirisi yapacak pozisyonda değil.”

BOLD – CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un ABD’deki protestolara yönelik basın özgürlüğü eleştirisini samimi bulmadı. Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’ya konuşan Açıkel, “Altun, Türkiye’de basın özgürlüğünü kaldıran politikaların merkezindeyken ABD’ye basın özgürlüğü eleştirisi yapacak bir pozisyonda değil” dedi.

TÜRKİYE’Yİ TUTUKLU GAZETECİLER ÜLKESİNE DÖNÜŞTÜRDÜLER

ABD’deki protestolarda TRT ekibine yönelik müdahaleyi ‘haksız’ diye tanımlayan Fethi Açıkel, “Müdahaleyi de samimiyetten uzak açıklamaları (Fahrettin Altun’un beyanları) da kabul etmek mümkün değil. İstanbul’da eviyle ilgili haberlere yayın yasağı kararı aldıran, gazeteleri tekzip ve düzeltme kararlarıyla adeta boğan, haberi yapan gazetecileri hedef gösteren bir zihniyetin, basın özgürlüğü ve demokrasi ilişkisi üzerinden değerlendirmeleri sadece söylemde kalmaktadır, Türkiye’yi tutuklu gazeteciler ülkesine dönüştüren Saray rejimi, basın özgürlüğü eleştirisi yapacak bir durumda değildir.”

Dertleri demokrasi değil: Biri koltuk ve diğeri grup peşinde!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder