2 Haziran 2020 Salı

Yavaş’tan personele ‘tarafsızlık’ uyarısı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyada ‘tarafsızlık’ algısına zarar verecek paylaşımlarda bulunulmaması konusunda genelge yayımladı. Personeli uyaran yazı, belediye birimlerine ve bütün bağlı şirketlere gönderildi.

BOLD – Sosyal medya kullanımında siyasi içeriklerden sakınılması gerektiğine dair personeli ikaz eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir genelge yayımladı. Tüm belediye birimleri, bağlı şirketler ile ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, çalışanlar ‘tarafsızlık’ algısına zarar verici paylaşımlar konusunda uyarıldı.

KANUNUN TARAFSIZLIK VE DEVLETE BAĞLILIK KISMINI HATIRLATTI

1 Haziran 2020 tarihli genelgede 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ‘Tarafsızlık ve devlete bağlılık’ başlıklı 7’nci maddesini hatırlattı: “Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirken, dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayrım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.”

GEREKLİ İDARİ VE CEZAİ İŞLEM YAPILACAKTIR VURGUSU

İlgili genelgede alınacak tedbirler şöyle belirtildi: “Personelimiz, görevini yürütürken tarafsızlık ilkesine riayet ederek, tarafsızlık algısına zarar getirecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınmalıdır. Sosyal medya kullananlar, görev ve unvanlarını kullanarak veya isimleriyle siyasi ve benzeri mesajlar vermeyecek, gerçek ve tüzel kişi ve kurumları hedef alan mesajlar yayınlamayacaklar ve karşılıklı gereksiz siyasi tartışmalara girmeyeceklerdir. Paylaşımlarda ve kullanılan görsellerde bir siyasi partiye mensubiyeti açıkça işaret eden ifade, sembol, amblem, simge ve benzerlerinin doğrudan kullanılmasından ve belediye başkanı ve diğer üst düzey yöneticilere karşı övücü ifadelerden kaçınacaklardır. Bunlara aykırı hareket edenler hakkında gerekli idari ve cezai işlemler yetkili amirlerince yerine getirilecektir.”

Bahçeli’den erken seçim açıklaması: Seçimler 2023 Haziran’da yapılacaktır

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder