3 Haziran 2020 Çarşamba

ABD’li protestocu polisin elinden böyle kurtuldu

Irkçılık karşıtı eylemlerde gözaltına alınan siyahi bir protestocu, 3 polis eşliğinde araca bindirileceği sırada polislerin bir anlık dalgınlıktan faydalanarak kaçmayı başardı.

BOLD – ABD’de siyahi George Floyd’un, Minneapolis kentinde gözaltına alındığı sırada, maruz kaldığı polis şiddeti yüzünden hayatını kaybetmesiyle başlayan ırkçılık karşıtı protestolar tam gaz devam ediyor. Başkan Donald Trump, gösterilerin şiddetlendiği 21 eyalette Ulusal Güvenlik Muhafızlarının konuşlandırıldığını duyurmuştu. Geçen haftadan beri devam eden eylemlerde 2 bine yakın protestocu gözaltına alındı.

Öte yandan, eylemcilerin çekip paylaştığı, protestolara ilişkin ilginç görüntülerde sosyal medyadan tün dünyaya yayılıyor. Viral olan bir görüntüde, gözaltına alınan siyahi bir protestocu 3 polis eşliğinde polis aracına doğru götürüyor. Araca bindirilmek üzere elleri kelepçelenmek isteyen protestocu polislerin bir anlık dalgınlığından faydalanarak kaçmaya başlıyor. Çok hızlı koşan eylemciye yetişemeyeceğini anlayan polisler plastik mermi ile ateş açıyor. Polis bir süre sonra gözden kaybolan protestocunun izini kaybediyor.

 

Polis şiddeti sonucu ölen Floyd’un kardeşi: Yakıp yıkma onu geri getirmez

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder