4 Haziran 2020 Perşembe

CHP’li Altay: Mutfakta yangın var, tablo vahim

Son 1 yılda makarnanın yüzde 28.3, kuru fasulyenin yüzde 39.1, mercimeğin yüzde 56.7 arttığına dikkat çeken CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, vatandaş için enflasyonun yüzde 11.3 değil, yüzde 27.2 olduğunun altını çizdi. Altay, bu durumun Türkiye ekonomisi için SOS anlamı taşıdığını kaydetti.

BOLD – CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yüzde 11.3’lük Mayıs ayı enflasyon oranına tepki gösterdi. Son bir yılda 20 temel üründe yaşanan fiyat artışına dikkat çeken Altay, durumun Türkiye ekonomisi için SOS anlamı taşıdığını söyledi.

HALK BORÇ ALTINDA EZİLİYOR

Halkın borç altında ezildiğini belirten Altay, “TÜİK’in pinpon toplu, jöleli enflasyon oranı bile yüzde 11.3. Önümüzdeki dönemler daha zor olacak. Mutfakta yangın var. Mayıs 2019-Mayıs 2020 fiyat artış oranlarına bakın. Makarna yüzde 28.3, elma yüzde 44.4, kuru fasulye yüzde 39.1, mercimek yüzde 56.7 artmış. İşte asıl enflasyon bu. Vatandaş için enflasyon yüzde 27.2’dir. Memuru, işçiyi enflasyona ezdirdiniz” dedi.

ORTADA VAHİM BİR TABLO VAR

Ekonomide yaşanan olumsuzluklara rağmen iktidarın pembe tablolar çizip, La Fontaine masalları anlattığını belirten Altay, “Ama ortada vahim bir tablo var ve pinpon topuyla jöleyle saklanamaz. Enflasyonu maskelerle de gizleyemezsin. Bu maske inşallah bizi koronadan korur ama enflasyondan korumuyor. Sen bir an önce vatandaşı ve mutfağı enflasyondan koruyacak bir maske mi üretirsin, bir tedbir mi alırsın, onu bilmem” dedi.

Milletvekillikleri düşürülen HDP’li Güven ve Farisoğulları tutuklandı CHP’li Berberoğlu adliyede

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder