5 Haziran 2020 Cuma

Studio Ghibli’den yeni film: Aya to Majo

Hayao Miyazaki önderliğinde sinemaya eşsiz animasyonlar kazandıran Stüdyo Ghibli uzun süren sessizliğini yönetmen koltuğunda başka bir Miyazaki’nin oturduğu yeni bir filmle sonlandırmaya hazırlanıyor.

BOLD– Diana Wynne Jones’un “Earwig and The Witch” isimli çocuk romanından uyarlanan yapım Hayao Miyazaki’nin oğlu Goro Miyazaki tarafından yönetildi. “Aya To Majo” adı verilen yapım 2020’nin son aylarında NHK kanalında olacak.

Hayao ve Goro Miyazaki

OĞUL MİYAZAKİ YÖNETTİ BABA PLANLADI

1985’ten beri “Komşum Totoro, Yürüyen Şato, Ruhların Kaçışı” gibi eşsiz filmlere imza atan Ghibli Hayao Miyazaki’nin yeni filmi için uzun süre beklememiz gerektiğini açıkladığında üzülmüştük. Neyse ki stüdyoda Miyazaki’den başkaları da var ya da şöyle söylemeliyiz; stüdyoda başka Miyazaki’ler de var.

Babasının izinden giden karar veren Goro Miyazaki(53) Diana Wynne Jones’un Earwig and the Witch (Earwig ve Cadı) adlı çocuk romanını sinemaya aktardı. Aslında peyzaj mimarı olan Goro’nun yönetmenlik için uzun süre pek de istekli olmadığı biliniyordu. Kararını değiştiren oğul Miyazaki’nin peyzaj kariyerinin yapıma nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Studio Ghibli’nin 3D3G teknolojisiyle hazırlayacağı ilk film olan “Aya To Majo”da ünlü yönetmen Hayao Miyazaki de oğlu tarafından “planlama”da görevlendirilmiş.

Aslına fazla dokunulmadan Japon karakterlere uyarlandığı belirtilen filmin hikayesi ise şöyle: Earwig adlı küçük kız bir yetimhanede yaşıyor ve ardından bir cadı tarafından evlat ediniyor. Normalde korkması gerekirken ürkütücü eve götürüldüğünde oldukça keyif alıyor. Oldukça akıllı bir çocuk olan Earwig, dehşete düşmek yerine yeni durumunun efendisi olmaya kararlı şekilde bir maceraya girişiyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder