2 Haziran 2020 Salı

ABD’deki eylemlerde başından vurulan polis hayatını kaybetti

ABD’de George Floyd’un ölümü sonrası yaşanan protestolardacan kayıpları ve yaralanmalar artarak devam ediyor. Las Vegas’ta polis ile eylemciler arasında çıkan silahlı çatışmada başından vurulan bir polis memuru hayatını kaybetti

BOLD – Amerika Birleşik Devletlerin’de George Floyd’un öldürülmesinin ardından başlayan ve ülke geneline yayılan protestolarda şiddet giderek artıyor.

Las Vegas’ta polis ile eylemciler arasında çıkan silahlı çatışmada başından vurulan bir polis memuru hayatını kaybetti. Olayın Circus Circus isimli otelin önünde yaşandığı bildirildi.

New York’ta da iki polis memuruna bir kamyon çarptı. Yetkililer kamyon şoförünün gözaltına alındığını ve olayda kasıt olup olmadığının soruşturulduğunu belirtti.

CHICAGO’DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ABD’nin Chicago kentindeki Cicero bölgesinde iki kişi George Floyd’un ölümüyle ilgili protestolarda hayatını kaybetti.

Bölge yetkilileri, gösterilerde 60 kişinin de gözaltına alındığını belirtilirken, bu kişilerin ölümü hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi.

Kentteki gösteriler sırasında bazı dükkanların yağmalanması üzerine Illenois eyalet polisi yardıma çağrıldı.

Cicero polisi, bölge sakinlerini evlerinde kalmaya çağırdı.

ST LOUIS’DE 4 POLİS SİLAHLA VURULARAK YARALANDI

Missouri eyaletinin St Louis kentinde gece boyu devam eden gösterilerde ise 4 polis memuru mermilerin hedefi oldu. Polislerin tedavi için hastaneye kaldırıldığı durumlarının iyi olduğu açıklandı.

St. Louis Polis Teşkilatı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada polislere şehir merkezinde halen ateş edilmeye devam edildiğini detaylı bilgileri daha sonra paylaşacaklarını belirtti.

POLİS, SİYAH DÜKKAN SAHİPLERİNİ YAĞMACI SANDI

ABD’nin Los Angeles kentinde polis memurlarının siyah dükkân sahiplerini yağmacı sanıp kelepçe takmaya çalışmasını gösteren bir video viral oldu.

Videoda, polis memurlarının, işyerlerini yağmadan korumaya çalışan siyah dükkân sahiplerine silah doğrultup kelepçe takmaya başladığı görülüyor.

Görüntülerde, Fox 11’dan bir muhabirin Van Nuys mahallesinde polis memurlarına, yanlış kişileri gözaltına aldıklarını, onların dükkân sahibi olduğunu söyleyerek, yağma olayına karışan kişilerin görünümlerini ve hangi yöne gittiklerini tarif ettiği duyuluyor.

Fox 11, gözaltına alınan siyah dükkân sahiplerinin daha sonra bırakıldığını bildirdi.

ABD’DE EN AZ 40 KENTTE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR

George Floyd adlı siyahinin polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesinin ardından birçok kentte başlayan protestolar ve şiddet olayları devam ediyor.

Amerikan medyasının derlediği haberlerde, Floyd protestolarında yedinci gün geride kalırken ülke genelinde en az 40 kentte pazartesi gecesi sokağa çıkma yasağının uygulandığı bildirildi.

23 KENTTE ULUSAL MUHAFIZLAR SOKAKLARA İNDİ

Benzer şekilde en az 23 kentte de Ulusal Muhafız Birliklerinin polise yardımcı olmak ve olayları kontrol altına alabilmek için görev yaptığı bilgisi paylaşıldı.

ABD’de 2013’ten 2019’un ortasına kadar polis şiddeti nedeniyle 7 bin 666 kişi yaşamını yitirirken, siyahiler beyazlara kıyasla polis şiddetine 2 buçuk kat daha fazla maruz kalıyor.

New York Belediye Başkanı’nın kızı protestolarda gözaltına alındı: Onunla gurur duyuyorum

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder