3 Haziran 2020 Çarşamba

Irkçılık konulu Just Mercy filmi erişime açıldı

Başrollerini Michael B. Jordan ve Jamie Foxx’un üstlendiği, gerçek bir hikayeye dayanan ve Amerika’daki ırkçılığı ele alan Just Mercy filmi, izleyicilerin erişimine açıldı.

BOLD– Gösterildiği dönemde oldukça beğenilen 2019 yapımı Just Mercy, George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesi üzerine yeniden gündem oldu. ABD’de devam ırkçılık protestolarına destek amacıyla yapımcılar tarafından herkesin indirebileceği şekilde çevrimiçi erişime açıldı. Warner Bros. tarafından yapılan açıklamada, filmin haziran ayı boyunca ABD’de VOD platformlarında ücretsiz izlenebileceği duyuruldu.

KENDİNİ MASUMLARA ADAYAN BİR AVUKAT

Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Rob Morgan, Tim Blake Nelson, Rafe Spall, Karan Kendrick ve Brie Larson’ın gibi oyuncuların rol aldığı film, kendini haksız yere hapse giren siyahları kurtarmaya adayan yetenekli Bryan Stevenson’ın gerçek hikâyesine odaklanıyor. Filmdeki en dikkat çekici mağdur öyküsü ise üzerine atılı cinayet işlendiği sırada, etrafında pek çok tanığın olduğu bir barbekü partisinde bulunmasına rağmen bir türlü suçsuzluğunu kanıtlayamayan ve işlemediği bir cinayet yüzünden kısa bir yargılanma sürecinin ardından ölüm cezasına çarptırılan Walter McMillian‘a ait.

Filmde mücadelesi anlatılan Bryan Stevenson(ayakta) ve beyaz perdede kendisini canlandıran Michael B. Jordan

Filmde avukat Michael B. Jordan tarafından canlandırılan Bryan Stevenson isimli avukat, kuruculuğunu yaptığı “Eşit Adalet Girişimi” (Equal Justice Initiative) üzerinden siyahlara yönelik ırkçı tutumla mücadele etmeyi sürdürüyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder