3 Haziran 2020 Çarşamba

Kredi ucuzladı, emlak fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı

Emlakçı Salim Taşçı, ucuz kredi sonrası emlak piyasasında haksız zam fırtınası estiğini belirterek, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunun konut zamlarını da incelemeye almasını istedi.

BOLD – Gayrimenkul kredilerinin düşürülmesi sonrası ev sahipleri konut fiyatları ile kiralara yüzde 25’e varan oranlarda zamlar yaptı. Emlakçılar bu duruma tepki göstererek, hükumetin buna el atmasını istedi.

EMLAK SEKTÖRÜ CANLANMA BEKLİYOR

Sözcü’den Erdoğan Süzer’e kouşan ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, konut kredilerinin ucuzlamasıyla birlikte emlak piyasasında en az yüzde 75 oranında canlanma beklediklerini söyledi. Gayrimenkul satışlarının artması sayesinde yatırımcılarla birlikte emlak müşavirliği yapan meslektaşlarının kazancının da doğal olarak artacağını belirten Taşçı, “Kredilerin ucuzlaması sektörümüz adına sevindirici olabilir. Ancak ülkenin ihtiyacı bu değil. Bu iş bize para kazandırır ama işsizin derdine çare olmaz” dedi.

BU KREDİLER İSTİHDAM OLUŞTURMAZ

Yeni kredi paketini eleştiren Taşçı, “İşsizlik almış yürümüşken, üretim ve istihdam sağlayacak yatırımlara ihtiyaç varken, ‘iyi oldu, daha çok para kazanacağız’ diyemem. Kendi ayağıma kurşun sıkıyor olsam da gerçekleri söylüyorum. Sınırlı kaynakları sanayi yerine ölü tuğla ekonomisine akıtmak doğru değil. Bu paket sadece inşaat sektörünü hareketlendirir. Milyonlarca işsize iş sağlamaz, üretimi artırmaz, ihracatı ayağa kaldırmaz, döviz kazandırmaz. Yazık olur” dedi.

KONUTA YÜZDE 25 ZAM GELDİ

Salim Taşçı, Türkiye’de ne zaman konut kredileri ucuzlasa hemen ardından konut fiyatlarının yükseldiğini, haksız zam fırtınası estiğini söyledi. Pandemiyle birlikte özellikle sahil kentlerindeki daire ve villa kiralarına yüzde 15-25 zam geldiğini belirten Taşçı, ucuz kredi paketinin açılmasının hemen ardından da mal sahiplerinin konutlarına yüzde 25’lere varan oranlarda zam yapmaya başladıklarını söyledi. Taşçı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunun konut zamlarını da incelemeye alması gerektiğini söyledi.

AYM’den gazeteci Acar’a 30 bin lira manevi tazminat!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder