26 Haziran 2021 Cumartesi

ABD’deki Halkbank davası Meclis tutanaklarında: Savcının hâlâ bize vermediği deliller var

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, ABD’de devam eden davayla ilgili kritik bir açıklama yaptı. ABD savcılığıyla anlaşma zeminleri aradıklarını söyleyen Arslan, “Savcılıktan hâlâ bize verilmeyen deliller var, bu delilleri kendilerinden istedik. Savcılıkla temas hâlindeyiz anlaşma zeminleri olabilir mi o süreçleri de yönetmeye çalışıyoruz” dedi.

BOLD – Amerika’da devam eden Halkbank davası Türkiye Büyük Millet Meclisi tutanaklarına girdi. Halkbank Genel  Müdürü Osman Arslan, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevapladı. Milletvekilleri dava sonrasında Halkbank’a 20 milyar dolar ceza kesilip kesilmeyeceğini sordu.

ABD’de devam eden davayla ilgili birkaç koldan strateji yürüttüklerini kaydeden Arslan, dava için ABD’nin en önemli ve en iyi hukuk firmalarından biriyle çalıştıklarını söyledi. Ayrıca banka içinde 30 kişilik bir heyet teşkil ettiklerini belirtti.

SAVCILIKLA ANLAŞMA ZEMİNLERİ ARIYORUZ

Davaya ciddi şekilde savunma hazırladıklarını kaydeden Arslan’ın açıklamaları tutanaklara şöyle geçti: “Savcılardan önemli miktarda delil aldık ama hâlâ bize verilmeyen deliller olabilir düşüncesiyle bunları da kendilerinden istiyoruz. Arkadaşlarımız ciddi bir şekilde inceliyor delilleri ve lehimize olabilecek delilleri bulmaya çalışıyoruz, bunu Amerikalı hukukçularla paylaşıyoruz ve güçlü bir savunma stratejisi geliştirmeye çalışıyoruz. Öte yandan da savcılıkla temas hâlindeyiz acaba dava bitmeden de birtakım anlaşma zeminleri olabilir mi onu da başka bir ekip üzerinden o süreçleri de yönetmeye çalışıyoruz. Ümit ediyorum bankamız ve ülkemiz lehine en iyi şekilde sonuçlandırmak için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz.”

Diyanet TÜİK’in enflasyon rakamı gibi kurbanlık fiyatı açıkladı

ABD’deki Halkbank davası Meclis tutanaklarında: Savcının hâlâ bize vermediği deliller var yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder