25 Haziran 2021 Cuma

Erdoğan Kabil’de ödül peşinde

Uluslararası haber ajansı Bloomberg “Türkiye, başkalarının istemediği riskli Afgan görevine hazırlanıyor” başlıklı analiz kaleme aldı. Analizde, Erdoğan’ın gözünün Kabil Havalimanı’nın güvenliği karşısında alacağı ödüllerde olduğunu yazdı.

BOLD – ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) bir heyet dün Türkiye’nin, Kâbil Hamid Karzai Havaalanı’nın güvenliği ve işletmesinin sağlanması teklifinin ayrıntılarını görüşmek üzere Ankara’ya geldi. Görüşmelerde Türkiye’nin talepleri masaya yatırıldı.

TÜRKİYE İSTEKLİ

Konuyu analiz eden ABD medya kuruluşu Bloomberg, “ABD 20 yıllık savaşın ardından Afganistan’daki Bagram Üssü’nden çıkmaya hazırlanırken NATO müttefiki Türkiye, 65 kilometre güneyinde yer alan Uluslararası Kabul Hamid Karzai Havalimanı’nı güvence altına almak için liderliği almaya istekli” ifadeleri yer aldı.

ERDOĞAN’IN GÖZÜ ÖDÜLLERDE

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözü ödüllerde” ifadesine yer verilen analizde, “Başka kimsenin istemediği bu görevi üstlenmek; Washington ile yıllardır süren anlaşmazlıkları özellikle de Türkiye’nin Rus hava savunma sistemleri satın almasıyla gerilen bağları onarma fırsatı sağlayacak” yorumunda bulunuldu.

ABD VE AVRUPA’NIN GÖZÜNE GİRMEYİ UMUYOR

Stockholm Üniversitesi Türk Araştırmaları Enstitüsü’nden Prof. Jenny White, Bloomberg’e demecinde, “Havaalanını korumak ondan vazgeçmeden uzlaşma sağlamanın bir yoludur. Türkiye saldırgan politikaları nedeniyle her köşede dostlarını kaybetti. Finansal piyasalar için iyi bir yüz ortaya koyması gerekiyor ve ABD ile Avrupa’nın gözüne girmeyi umuyor” ifadelerini kullandı.

AB’DEN TÜRKİYE’YE 3 MİLYAR EURO ONAYI

Öte yandan analizin yayınlandığı gün Avrupa Birliği Türkiye’ye mülteci anlaşması kapsamında 3 milyar Euro destek verilmesi paketini onaylama kararı aldı.

Erdoğan Kabil’de ödül peşinde yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder