24 Haziran 2021 Perşembe

Aziz Yıldırım sahaya indi artık Ali Koç düşünsün

Türk futbolunda şike davası olarak bilenen süreç tersine döndü. Şike iddiasıyla görevlerini yapan polis ve savcılar hapse atıldı. Şike yaptığı gerekçesiyle yargılanan Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım ise medya ordusuyla basın toplantısı yaptı. Yıldırım, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve ekibine “Mahallede yönetim yapsanız bu kadar zayıf olmaz. Bunlar Fenerbahçe’yi taşıyamazlar” dedi.

BOLD ANALİZ – Aziz Yıldırım, Türkiye’de 3 Temmuz süreci olarak adlandırılan 2011 yılındaki Şike Dava dosyasında simge haline geldi. Şike Operasyonu sonrası toplum ‘Aziz Yıldırım’ı savunanlar’ ve ‘Aziz Yıldırım’ın karşısında olanlar’ diye ikiye bölündü. Her kritik davada olduğu gibi dosyadaki deliller yerine isimler tartışılınca Türk futbolundaki tarihi temizlenme fırsatı tepilmiş oldu.

BAŞKANLIĞI KAYBETTİ AMA RUHU FENERBAHÇE’DE KALDI

Aziz Yıldırım üç yıl önce Fenerbahçe başkanlık koltuğunu Koç ailesinden Ali Koç’a kaptırdı. Başkanlığı kaybetti ancak 3 yıldır Fenerbahçe’de ruhu dolaşıyor. Yıldırım’ın 20 yıllık Fenerbahçe başkanlığı boyunca ezeli rakibi Galatasaray’ın UEFA ve Süper kupa kazanması defalarca şampiyon olması konuşulmadı. Onun yerine Şike Operasyonu’nda mağdur edildiği iddiasıyla ‘efsane başkan’ ilan edildi.

ALİ KOÇ VE EKİBİ YILDIRIM’IN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ

Yıldırım’a karşı seçimi büyük bir farkla kazanan Ali Koç ve ekibinin Türkiye’deki değişimi başlatacağı iddia edildi. Ancak 3 yıldır siportif bir başarı elde edemeyen Koç yönetimi Şike Davası’na yönelik açıklamalarla Aziz Yıldırım’ın ekmeğine yağ sürdü. Taraftarlardaki ‘Aziz Başkan’ hatıralarını canlandırdı.

ADAY OLMAYACAĞIM AMA

Sonunda Aziz Yıldırım sahalara döndü. Yarın yapılacak Fenerbahçe kongresi öncesi medya ordusuyla gövde gösterisi yapan Yıldırım, “Ben aday olmayacağım ama Fenerbahçe’nin kötü gidişinden dolayı yapmamız gerekenleri yapacağız. Fenerbahçe başkanı olmak önemli değil. Önemli olmak Fenerbahçeli olmak” dedi.

ALİ KOÇ’A BUNLAR KULÜBÜ DE SATAR

Ali Koç ve yönetimine ağır eleştiriler sıralayan Yıldırım, “Fenerbahçe’nin geleceğinde tehlike gördüğüm için bu toplantıyı yaptım. Yarın kongreye gideceğim. 16. Madde kesinlikle geçmemeli. Her şeyi satıyor yarın kulübü de satar.” tepkisi gösterdi.

Kongrede konuşma yapmayı planlayan Yıldırım, Ali Koç ve ekibinden psikolojik üstünlüğü çoktan geri aldığını da ilan etmiş oldu.

Aziz Yıldırım sahaya indi artık Ali Koç düşünsün yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder