25 Haziran 2021 Cuma

Anadolu’nun modern istilacıları: Katarlılar

Türkiye’ye yakın ilgi gösteren Katar, önemli arazileri, kritik fabrikaları satın aldı. AKP, şimdi de Katarlılara sınavsız üniversite imkanı getirdi. 

BOLD – Türkiye’nin asker gönderip güvenliğini sağladığı, başta Tank Palet Fabrikası, Çaykur olmak üzere önemli kamu kurumları ve ‘kupon’ araziler 2.8 milyon nüfuslu Katar’a satıldı. Cumhuriyet tarihinin en kritik yatırımlarını, 100 yıllık Türkiye birikimini AKP’den satın alan Katar için sınavsız üniversite fırsatı da sunuldu. İşte Katar’la ilgili bilinmesi gerekenler…

1971’DE BAĞIMSIZLIĞINI KAZANDI

Arap devletleri arasında yer alan ve dünyanın en zengin ülkelerinden olan Katar, güney batı Asya’da yer alıyor. Bir yarımada olan Katar, 1971 yılında bağımsızlığını kazanana kadar çorak arazisi dışında hiçbir şeye sahip değildi. Bitki örtüsünün dahi olmadığı bu ülkede petrol yataklarının ortaya çıkması ülkenin kaderini değişti. Önceki yıllarda başlıca geçim kaynağı olan inci dalıcılığı ve balıkçılığın yerini artık doğalgaz ve petrol aldı.

MALATYA’NIN NÜFUSU KADAR KATARLI BULUNUYOR

Günümüzde Katar’ın nüfusu 2.8 milyon. Ancak bunun 2 milyonu dışarıdan çalıştırılmak için ülkeye getirilen işçilerden oluşuyor. Katarlılara verilen birçok ayrıcalık onlar için geçerli değil. Yaklaşık 800 bin nüfuslu Malatya kadar sayıya sahip Katarlılar, ülkenin refahını paylaşıyor. Katar Araplarının genelde üst düzey yönetici, bürokrat ya da mal sahibi olduğu ülkede diğer ülke Arapları bankalarda, petrol ve gaz tesislerinde ya da devletin kurumlarında memur olarak çalışıyor. Ülke için gereken işçiler ise Filipinler, Nepal, Hindistan, Türkiye gibi ülkelerden getirilen kişilerle sağlanıyor.

KAR EDEN FİRMALAR, KUPON ARAZİLER ARTIK KATARLILARIN

AKP iktidarı döneminde Türkiye’de hemen her sektörden birçok şirket ya da şirket hissesi Katar sermayesi tarafından satın alındı. Bunlardan bazıları ise şöyle… Tank Palet Fabrikası, Çaykur paketleme fabrikası, Borsa İstanbul’un yüzde 10’u, İstinye Park, Antalya Liman İşletmeleri, Alternatif Bank, Finansbank, BMC, Beymen, Digitürk, Banvit, Kanal İstanbul çevresinde araziler, Munamar ve Kontes otelleri, Erbilgin Yalısı, ATV-Sabah’ın ortağı. Katarlılar PTT ve Telekom başta olmak üzere birçok kâr eden kamu ve özel firmayı almak için ise girişimlerini sürdürüyor.

Katarlı öğrenciler Türkiye’de YKS’ye girmeden tıp eğitimi alacak

Anadolu’nun modern istilacıları: Katarlılar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder