24 Haziran 2021 Perşembe

Sezgin Baran Korkmaz’dan ikinci Reza Zarrab olur mu olmaz mı?

Dolandırdığı ABD’nin talebi ile Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz, bir yandan ABD ile anlaşmak isterken bir yandan da Türkiye’deki ailesinin başına bir iş gelmesinden endişeleniyor. Korkmaz cezaevinden Saray’a “Yeni Zarrab olmayacağım” mesajı gönderdi. Korkmaz’ın kısa sürede özgürlüğüne kavuşmasının yolu ise Zarrab gibi ABD ile anlaşmasında.

BOLD ANALİZ – Saray’ın ABD’de açılan davalarla başı dertte. Önce 17-25 Aralık’ın baş aktörlerinden Reza Zarrab şimdi de ABD Hazinesi’ni dolandıran ve ABD’nin talebi ile Avusturya’da tutuklanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz. Korkmaz’la olan fotoğraflarını internetten sildiren AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesi için Avusturya makamları nezdindeki girişimleri sürüyor.

AKLI AİLESİNDE KALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükten sonra yasağı kaldırılıp yurtdışına çıkan Korkmaz’ın aklı Türkiye’de kalan ailesinde. Başta Gülen Hareketi olmak üzere Saray’a muhalif olan kişilerin yakınlarına yönelik de operasyonlar yapılıp tutuklandıklarını bilen Korkmaz, ailesine yönelik bir tutuklama girişiminin olmaması için cezaevinden Saray’a “İkinci Zarrab olmayacağım” mesajı gönderdi.

“ÇOCUĞUM 6 AYDIR TEDAVİ GÖREMİYOR”

Ayakkabı boyacılığından holding patronluğuna terfi eden Korkmaz, geçen hafta Halk TV’de canlı yayına çıkan ve kendisinden para istediği ortaya çıkan Vevis Ateş’le yapılan programda canlı yayına bağlanıp, “Benim çocuğum 6 aydır tedavi göremiyor aşağılık herif, yalan söylüyor, gözümün içine baka baka yalan söylüyor” demişti.

İFADEM ALINMADI, İSİM AÇIKLAMADIM

Avusturya’da bulunduğu tutukevinden Sözcü’den İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Sezgin Baran Korkmaz, ifadesinin alınmadığını, sadece hangi nedenle yakalandığının söylendiğini ifade etti. Türkiye’de rüşvet verdiği emniyet müdürü, bürokrat ve gazetecilerin ismini açıklamadığını belirten Korkmaz, “Ben namus ve şeref nedir bilirim. Zaten ifadem alınmadığı için yazılanların tümü yalandır” dedi.

“ABD’DE YARGILANMAK İSTEMİYORUM” DİYEMEDİ

ABD Hazinesi’ni dolandırmadığını, gelen paranın kredi olduğunu savunan Korkmaz, ikinci Reza Zarrab olacağı ile ilgili iddialar konusunda ise, “Bu çok aşağılıkça bir ithamdır. Asla kabul etmiyorum. Ben bayrağına, vatanına bağlı bir Türk vatandaşıyım. Böyle şey söz konusu olması mide bulandırıcıdır” dedi. Hangi ülkede yargılanmak istediği ile ilgili soruya Korkmaz, “Bir irade göstermem söz konusu değil. Hukuki bir süreç. Tabi ki ben ülkeme gelmek istiyorum” dedi.

225 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Korkmaz’ın da adının karıştığı ABD’deki davada ABD Hazinesi’nin 301 milyon dolar dolandırıldığı iddianameye girdi. Korkmaz’ın iş yaptığı Kingston Kardeşler ve Levon Termendhzyan yargılanıp ceza aldılar. Korkmaz hakkında da 10 ayrı suçtan 225 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

ÖZGÜRLÜĞE GİDEN YOL ZARRAP GİBİ ANLAŞMADA 

Geçtiğimiz günlerde Avusturya’da tutuklanan Korkmaz’ın tutukluluk hali, 5 Temmuz’a uzatıldı. Hem ABD hem de Türkiye Korkmaz’ı yargılamak için iadesini istiyor. Hakkında azami 130 yıl hapis cezası istenirken mahkeme ile anlaşan Reza Zarrap kısa sürede özgürlüğüne kavuştu. 225 yıla kadar hapis istenen Korkmaz’ın da kısa sürede özgürlüğüne kavuşmak için aynı yolu izlemesi bekleniyor.

AİHM Bylock’un ham verilerini MİT’in nasıl işlediğini sordu: Gülen’in beraat kararını istedi

 

Sezgin Baran Korkmaz’dan ikinci Reza Zarrab olur mu olmaz mı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder