22 Haziran 2021 Salı

Aşıya millet ismini veren tek ülke Türkiye

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin geliştirdiği Kovid-19 aşısının ismini Turkovac olarak açıkladı. Böylece dünyada aşıya millet ismini veren tek ülke Türkiye oldu.

BOLD – Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli Kovid-19 aşısının Faz-3 çalışmaları kapsamında yürütülen Ankara Şehir Hastanesi’ndeki programa video konferans yöntemiyle katıldı.

TURKOVAC İSMİ UYGUNDUR

Tören sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Faz-3 aşamasına geçildiği için aşıya bir isim verilmesi gerektiğini söyleyip Erdoğan’a fikrini sordu. Erdoğan da “Yani bu konuda benim şahsen gönlümden geçen şu olabilir derim. Hem ülkemizin tamamında dil noktasında kolaylık açısından ‘Turkovac’ ismi uygundur derim” dedi. Erdoğan Turkovac’ın insanlığın hizmetine sunulacağını söyledi.

KOVİD-19 AŞILARININ İSİMLERİ

Şu anda dünyada uygulanmaya devam eden Kovid-19 aşıları içinde millet ismi taşıyan bir aşı bulunmuyor. ABD’nin ürettiği Moderna, İngiltere’nin AstraZeneca, Almanya ve ABD ortaklı Pfizer BionTech, yine ABD’nin Johnson&Johnson aşıları genellikle ilaç şirketlerinin ismini taşıyor.

RUSYA İLK UZAY ARACININ İSMİNİ VERDİ, KÜBA ABDALA DEDİ

Rusya’nın Sputnik V aşısının ismi Sovyetler Birliği zamanında uzaya fırlatılan uydudan geliyor. Çin ise aşılara Sinovac ve Sinopharm isimleri verirken, Küba Soberana 02 ve Abdala isimleri verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisi iki doz Sinovac aşısı bir doz da Pfizer Biontech aşısı olduğunu açıklamıştı.

 

Aşıya millet ismini veren tek ülke Türkiye yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder