25 Haziran 2021 Cuma

Erdoğan sınırları yeniden çizdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iki özel koruma alanının sınırlarını değiştirdi. Erdoğan’ın imzasıyla Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi ile Ihlara Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin koordinatları sil baştan çizildi.

BOLD ÖZEL – Türk Tipi Başkanlık sisteminde bir imzasıyla şehirlerin sınırlarını değiştiren Erdoğan, daha önce Diyarbakır ve Ordu’nun yıllardır var olan haritasını yeniden çizmişti. Erdoğan, 25 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetede yer alan iki kararıyla Antalya’daki dünyaca ünlü Kaş Kekova Özel Koruma alanıyla Aksaray’daki Ihlara Vadisi’nde değişiklik yaptı.

AKDENİZ’İN SINIRLARINI DEĞİŞTİRDİ

Erdoğan’ın imzasıyla yüzlerce yıllık antik kentin bulunduğu Kaş Kekova’daki özel koruma alanının sınırları yeniden çizildi. Likya Uygarlığı ve Roma İmparatorluğu’na ait kitabeli mezarlar, Likya tipi lahitler, mendirek ve yapı kalıntıları, ortaçağ kalesinin içinde kayaya oyulmuş tiyatro, kaya mezarları, su sarnıçları, çok sayıda batık şehir ve k tersanenin bulunduğu Kaş Kekova artık Erdoğan’ın haritasına göre korunacak.

Ihlara Vadisi

VADİNİN KOORDİNATLARI YENİDEN ÇİZİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Özel Çevre Koruma Bölgesi listesinde yer alan Ihlara Vadisi Erdoğan’ın çizdiği haritaya göre şekillendi. Aksaray’da yer alan Ihlara Vadisi’nde zengin biyolojik çeşitlilik bulunuyor. 54 familya ve 218 cinsten oluşan 364 takson tespit edilen Vadide, 43 endemik bitki türü yer alıyor. Bunların dışında bölge, sıcak termal su kaynakları ve tarihi kalıntılar bakımından da çok zengin olduğu için turistlerin tercihi halinde.

Erdoğan’ın çizdiği yeni Kaş Kekova haritası Resmi Gazetede şu şekilde yer alıyor:

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/06/20210625-5.pdf

Erdoğan’ın çizdiği Ihlara Vadisi haritası da Resmi Gazetede şu şekilde yer alıyor:

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/06/20210625-6.pdf

 

Erdoğan sınırları yeniden çizdi yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder