26 Haziran 2021 Cumartesi

Erdoğan mallarına çöktüğü iş insanlarını unuttu: Söke söke tahkim yoluyla alırlar

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevzu Kanal İstanbul ve yandaş müteahhitler olunca hukuku hatırladı. Muhalefetin Kanal İstanbul’u yapacak müteahhitlere paralarının ödenmeyeceği açıklamasına, “Söke söke uluslararası tahkim yoluyla alırlar” cevabı verdi. Erdoğan bu sözleri söylerken, 15 Temmuz sonrası Gülen Hareketine yakın iş insanlarının milyar dolarlık şirketlerine çöktüğünü unuttu.

BOLD ANALİZ – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Kanal İstanbul’ açılışı olduğu belirtilen Sazlıdere Köprüsü’nün temel atma töreninde uluslararası tahkim hatırlatması yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul ihalesine girecek müteahhitleri uyararak, iktidara geldiklerinde paralarını ödemeyeceklerini söylemişti. Kılıçdaroğlu, “Kanal İstanbul ihalesine girecek ülkeye mesafe koyacağız, paralarını ödemeyeceğiz; bizden bir banka kredi verirse günü geldiğinde o da görür”demişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, bugünkü Sazlıdere Köprüsü’nün temel atma töreninde Kılıçdaroğlu’na hukuk hatırlatması yaptı. Erdoğan, “Yatırımcıları, bankaları tehdit ediyorlar, hızlarını alamayıp projeye ilgi duyan ülkeleri tehdit ediyorlar. Bu ne terbiyesizliktir! Devletlerde devamlılık esastır, bunlar devlet terbiyesi de görmediler. Sizler nasıl devlet yönetimine talipsiniz ya? Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar. Bunları da öğren. Bunlar tam manasıyla çaylak. Devlet yönetimi nedir haberleri yok” dedi.

GÜLEN HAREKETİNE YAKIN ŞİRKETLERE EL KONULDU

Yandaş müteahhitleri için hukuku hatırlayan Erdoğan, 15 Temmuz sonrası Gülen Hareketine yakın iş insanlarının şirketlerine yapılan hukuksuzlukların ise talimatını verdi. Bu kişilerin milyarlarca dolarlık şirketlerine AKP iktidarı tarafından adeta çöküldü. TMSF eliyle Koza İpek Grubu, Boydak Holding, Dumankaya Grubu, Naksan Holding gibi devasa şirketlere hukuksuz şekilde el konuldu. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, fon bünyesindeki şirketlerin aktif büyüklüğünün 70.3 milyar lira olduğunu açıklamıştı. AKP yargısı, şirketlerine kayyum atanarak çökülen iş insanların şirketleriyle ilgili iç hukukta yaptığı başvuruları reddetti. İç hukuktan sonuç alamayan bu iş insanlarının AİHM ve uluslararası tahkime gitme hakkı bulunuyor.

İŞİN UCU YANDAŞLARA DOKUNUNCA

İşin ucu yandaş müteahhitlere dokununca Erdoğan, yıllardır ayakları altına aldığı hukuka muhtaç olduğunu hissediyor ve uluslararası hukuka sığınıyor.

Arvasi: Erdoğan’ın şahitliği kabul edilemez

Erdoğan mallarına çöktüğü iş insanlarını unuttu: Söke söke tahkim yoluyla alırlar yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder