24 Haziran 2021 Perşembe

Uşşaki Şeyhi Şağban’la ilgili yeni taciz iddiasına takipsizlik kararı

Hakkındaki çocuk tacizi nedeniyle yargılanıp hüküm giyen Fatih Nurullah adıyla bilinen Halveti Uşşaki şeyhi Eyyüp Fatih Şağban’la ilgili yeni taciz iddiası ortaya çıktı. Savcılık cinsel istismar şikâyeti hakkında takipsizlik kararı verdi.

BOLD – Sakarya’nın Akyazı ilçesindeki dergahında müridinin çocuğuna yönelik istismarda bulunduğu için 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan Uşşaki tarikat lideri Eyyüp Fatih Şağban hakkında yeni bir cinsel taciz iddiası ortaya çıktı. Şağban tarafından cinsel istismara uğrayan çocuğun yakınlarının şikayeti ile ilgili savcılık takipsizlik kararı verdi.

CİMER ÜZERİNDEN GİZLİ İHBAR YAPILDI

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada çocuğa cinsel istismar suçunu işlediği gerekçesiyle iyi hal indirimi uygulanarak 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan Şağban hakkındaki ikinci istismar şikayeti, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden yapıldı. İhbarda Şağban’ın başka bir müridinin 10 yaşındaki çocuğuna istismarda bulunduğu ileri sürüldü.

ÇOCUK VE ANNESİ GERİ ADIM ATTI

Şikâyetin CİMER tarafından Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmesi üzerine başlatılan soruşturmada, Şağban hakkındaki ikinci istismar iddiasında adı geçen çocuk ve annesi ifadeye çağrıldı. Anne, ifadesinde böyle bir olayın yaşanmadığını, böyle bir olayın yaşanması halinde çocuğunun kendisine anlatacağını belirtti. Çocuk ise, pedagog eşliğinde alınan ifadesinde, Eyyüp Fatih Şağban’ın yanına kalabalık bir şekilde gittiklerini, şeyhin elini öptüğünü, mağdur çocukla da dergahta tanıştıklarını söyledi.

GEREKÇE: SOMUT DELİLE ULAŞILAMADI

Savcılık ise şikayetle ilgili takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararının gerekçesi “Her ne kadar CİMER’e yapılan ihbarda şüphelinin, mağdura ‘çocuğun cinsel istismarında bulunması nedeniyle ihbarda bulunulmuş ise de mağdurun ve mağdurun annesi müştekinin alınan beyanlarında söz konusu olayın olmadığını beyan ettikleri, söz konusu ihbarın soyut nitelikte kaldığı, bu iddialara ilişkin iddiaları destekleyen başkaca tanık, belge ve benzeri somut bir delile ulaşılmaması nedeniyle soyut nitelik taşıdığı, aksine bir delilin de dosyaya yansımadığı, böylece şüpheli hakkında üzerine atılı suçtan kamu davası açmaya yeterli derecede şüpheye ulaşılamadığı anlaşılmakla kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi” diye açıklandı.

“BANA EŞ OLARAK VERMİŞTİN YA”

Şağban, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan yargılanıp hüküm giydi. Şağban tarafından olayın kapatılması için kendisine 50 milyon lira para teklif edildiğini belirten şikayetçi baba şu iddialarda bulunmuştu: “Annesi “Yanlış anlamışsındır” diye konuyu kapatıyor. Kızım birkaç gün sonra Fatih Nurullah’ın avret yerini ellediğinden, dudaklarını defalarca öptüğünden bahsediyor. Eşim 27 Ağustos’ta Fatih Nurullah’ı arıyor. “Çocuğa ne yaptın?” diyor. “Bekaretini bozacak bir şey yapmadım” diyor. Peki, ne yaptın? “Bana eş olarak vermiştin ya” diyor. “Yalan söyleme” diyor. Fatih Nurullah, çıkmaza girdiğini düşünüyor ve haberimin olacağından korkuyor.”

Soylu’nun suçlular albümüne bir isim daha: Yüzlerce kişiyi dolandırdı

Uşşaki Şeyhi Şağban’la ilgili yeni taciz iddiasına takipsizlik kararı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder