25 Haziran 2021 Cuma

Korkut Eken’den Soylu’ya ‘devlet adamlığı’ tepkisi!

Sedat Peker’in gazeteci Kutlu Adalı cinayeti nedeniyle suçladığı emekli Yarbay Korkut Eken, hakkında “Hiç sevmem. Karanlık bir tiptir” ifadesini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Eken, “PKK ile mücadelemiz, İçişleri Bakanımız henüz 15 yaşındayken başladı. O makamda oturan kişinin devlet adamlığı vasfı taşıması gerekir” dedi.

BOLD – Korkut Eken, kendisi için ‘karanlık tip’ ifadesini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Cumhuriyet’ten Bülent Ecevit’in haberine göre, uzun süredir sessizliğini koruyan Korkut Eken, “İçişleri Bakanlığı makamı bizim için kutsal olmakla birlikte, orada oturan ‘devlet adamlığı’ vasıflarını taşıması gereken bu kişinin açıklamalarını şiddetle reddediyorum” ifadelerini kullandı.

Eken, açıklamasında şunları kaydetti:

“Devlete 35 yıl onuru ve şerefiyle hizmet etmiş, 3 madalya sahibi, Kıbrıs ve Güneydoğu gazisi emekli bir MİT/asker personeli olarak bu sözlere cevabım şöyledir:

Bizim PKK ile mücadelemiz, İçişleri Bakanımız henüz 15 yaşındayken, 15 Ağustos 1984’te başladı.

Bugünkü teknik imkanların olmadığı (gece görüş sistemleri, haberleşmedeki yenilikler, İHA-SİHA gibi hava desteği yokken göğüs göğüse mücadeleyi kastediyorum) o günün şartlarını takdirlerinize bırakıyorum.

Bizim literatürümüzde karanlık tip; uyuşturucu kaçakçıları, silah tacirleri, fuhuş çeteleri vesaire için kullanılan bir deyimdir. Devlete bunca yıl hizmet etmiş, terörle mücadeleye yıllarını adamış bir vatansever olarak, bu sözleri ‘talihsiz bir açıklama’ olarak değerlendiriyorum.

Geçmişi bilmeyen geleceğe yön veremez. Yıllardır PKK ve DHKP-C’nin hedefi durumundayım. Bakanın bu açıklaması, sadece ve sadece bizi hedef tahtasına koyan terör örgütlerini sevindirmiştir. Hayatımın hiçbir noktasında karanlık bir tip olmadım. İçişleri Bakanlığı makamı bizim için kutsal olmakla birlikte, orada oturan ‘devlet adamlığı’ vasıflarını taşıması gereken bu kişinin açıklamalarını şiddetle reddediyorum.”

KORKUT EKEN KUTLU ADALI CİNAYETİYLE SUÇLANIYOR

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın 1996 yılında katledilmesiyle ilgili Korkut Eken’e dikkat çekmişti. Peker, Korkut Eken’in Adalı cinayeti için kendisinden yardım istediğini, bunun için kardeşi Atilla Peker’i görevlendirdiğini açıklamıştı. Atilla Peker savcılığa verdiği ifade de, gazeteci Adalı’yı öldürmek için Korkut Eken’le Kıbrıs’a gittiklerini söylemişti. Eken, Atilla Peker ile Kıbrıs’a gittiğini doğrularken, cinayetle ilgili iddiaları yalanlamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında Eken ile ilgili soru üzerine “Hiç sevmem. Karanlık bir tiptir” demişti.

AKP’liler eski formuna kavuşuyor: Şehidimiz bize uğurlu geldi

Korkut Eken’den Soylu’ya ‘devlet adamlığı’ tepkisi! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder