21 Haziran 2021 Pazartesi

Bankalarda SBK ve kara para alarmı: Paranıza sahip çıkın!

ABD’nin yürüttüğü SBK Holdig soruşturmasında mali kurumlarla bankaların şüpheliler listesinde ilk sıralarda yer aldığını belirten ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, vatandaşa “paranıza sahip çıkın” uyarısı yaptı.

BOLD – Ekonomi yazarı Turhan Bozkurt, Sezgin Baran Korkmaz’ın bütün işlemlerini mercek altına aldığını ilk sırada ise bankalar ve diğer mali kuruluşlar olduğunu aktardı.

Korkmaz’a ait SBK Holdingin hisse devirlerine onay veren Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK), Rekabet Kurumu’na kadar bütün kurumların olağan şüpheli olduğunu belirten Bozkurt, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ya görevini yapmadı ya da raporları sümenaltı edildi. Halkbank, ‘kara para aklamak’ suçlaması ile sanık sandalyesinde. SBK skandalı Türkiye’nin kara para aklama üssünü dönüştüğüne dair endişeleri daha da artıracak” dedi.

SBK Holdig soruşturmasında mali kurumlarla bankaların şüpheliler listesinde ilk sıralarda yer aldığını belirten Bozkurt’tan vatandaşa “paranıza sahip çıkın” uyarısı geldi.

7/24 müzik hariç her şeyi çalıyorlar

 

Bankalarda SBK ve kara para alarmı: Paranıza sahip çıkın! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder