24 Haziran 2021 Perşembe

Kobani Davası’nda ‘kötü muamele’ ifşa oldu

Kobani Davası’nın 3. duruşması Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor. Üst araması yapılırken memurların tacizine maruz kaldıklarını belirten HDP Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Nazmi Gür, insanlık onuruna aykırı olan bu tutumu kabul etmediklerini söyledi.

BOLD – Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24’ü tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani Davası’nın 3’üncü duruşmasının 9’uncu oturumu, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmayı, HDP milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda kişi izliyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP eski Sözcüsü Günay Kubilay, RTÜK üyesi Ali Ürküt, eski milletvekili Emine Beyza Üstün, İbrahim Binici, eski milletvekili ve TJA aktivisti Ayla Akat Ata, Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, yeni dönem MYK üyesi Alp Altınörs, Meryem Adıbelli, eski parti sayman Zeki Çelik, eski MYK üyeleri Pervin Oduncu, Ayşe Yağcı, Bircan Yorulmaz, Bülent Parmaksız, İsmail Şengül, Dilek Yağlı ve Sibel Akdeniz ile yazar Nezir Çakan duruşma salonunda hazır bulundu.

AYHAN BİLGEN VE SIRRI SÜREYYA ÖNDER KATILMADI

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak, DBP eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna, eski MYK üyesi Zeynep Ölbeci tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Tahliye edilen eski MYK üyeleri Can Memiş, Berfin Özgü Köse ve Cihan Erdal da İstanbul’dan SEGBİS ile duruşmaya bağlandı.

Tutuklu yargılanan eski milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Aysel Tuğluk ile tutuksuz yargılanan İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk, Gülfer Akkaya ve Altan Tan ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, savunmasına hazırlandığı, tahliye edilen yerine kayyım atanan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.

SAVUNMALARIMIZI OKUMAYA ÇALIŞTILAR

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada HDP Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Nazmi Gür söz aldı. Gür, cezaevinde karşı karşıya kaldıkları kötü muameleyi anlattı. Gür, “Koğuştan dışarıya kadar iki kere x-ray cihazından geçiyoruz. Fakat bugün orada görev yapan bir memurun üst araması yaparken tacizine maruz kaldık. Düşmanca bir tutum ile karşı karşıya kaldık. Bu tutumu protesto ediyoruz ve kabul edemeyiz. Cezaevi yönetimine, Adalet Bakanlığı’na ileteceğiz ama cezaevi yönetimi ve çalışanlarının bu insanlık onuruna aykırı tutumunu kabul etmiyoruz. Jandarmanın bizi buraya getirirken ki tutumu da iyi değil. Kötü muameleye maruz kalıyoruz. Cezaevi çalışanları hazırladığımız savunmaları okumaya çalıştılar, bunu kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kobani Davası’nda ‘kötü muamele’ ifşa oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder