25 Haziran 2021 Cuma

Katarlı öğrenciler Türkiye’de YKS’ye girmeden tıp eğitimi alacak

Türkiye ile Katar arasında imzalan “Askeri Sağlık Alanı’nda Eğitim ve İşbirliği” protokolüne göre Katarlı öğrenciler, herhangi bir sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi alabilecek.

BOLD – Türkiye ile Katar arasında “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği” protokolü AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Resmi Gazete’de yayınlanan protokole göre; Katarlı gençler sınava girmeden Türkiye’de tıp, diş hekimliği, eczacılık sağlık meslek yüksek okulu, hemşirelik alanlarında ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alabilecek. Protokolde eğitime kabul edilecek öğrencilerle ilgili şartlar sıralanırken, YKS ya da herhangi bir sınav şartı yer almaması dikkat çekti.

Protokole göre Katarlı misafir personel ve yakınları ile Katarlı öğrencileri mümkün olan hallerde askeri hava/kara ulaşım araçlarından ücretsiz istifade edebilecek. Askeri orduevi ve misafirhanelerden de yararlanabilecekler.

HASTANE KURULABİLECEK

Protokole göre iki ülke de karşılıklı misafir öğrenci kabul edebilecek ve misafir personel istihdam edebilecek. Sağlık kurumlarının kurulması, işletilmesi ve sağlık hizmeti sunumu alanında karşılıklı bilgi paylaşımı ve yardımlaşma da iş birliği kapsamına alındı. Ayrıca hasta tedavisi, sağlık lojistiği alanında iş birliği, sağlık alanında ortak tatbikat ve ziyaretler düzenlenmesi de öngörüldü.

5 YILLIĞINA İMZALANDI

Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Vekili Hava Tabip Tuğgeneral Durmuş Aydemir tarafından imzalanan protokol 5 yıl için düzenlendi. Aksi beyan edilmedikçe bu sürenin sonunda her yıl otomatik olarak uzayacak.

Hırsız ve canilerin izinleri uzatılıyor ama bebekler cezaevinde

Katarlı öğrenciler Türkiye’de YKS’ye girmeden tıp eğitimi alacak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder